Дадоха официален старт на къмпинг сезона по Черноморието с първия

...
Дадоха официален старт на къмпинг сезона по Черноморието с първия
Коментари Харесай

Откриха сезона за къмпингуване по Южното Черноморие с кемпер фестивал

Дадоха формален старт на къмпинг сезона по Черноморието с първия кемепр фестивал в Бургас. В продължение на два дни на територията на Морската гара ще бъдат показани най-новите трендове в къмпинг, караванинг и аутдор туризма, а във фестивала е обособено място и за гости със лични кемпери и каравани.

Най-сериозно любознание провокира кемпер, създаден в Швейцария в една-единствена численост. Той е с бензинов мотор, а осветлението му е с газени лампи. Оборудването му е напълно непокътнато, в това число с посудата в него, и може да бъде прегледан от посетителите.

“Той е създаден 1969 година, на 55 години е. В това достоверно положение е, в придвижване даже, разполага вътре с всичко належащо за къмпингуване. С него аз не съм къмпингувал, аз го владея като колекционер, другояче имам различен кемпер, с който обикалям и пътувам на всички места в Европа и България “, сподели пред Българска национална телевизия притежателят му Антон Димчев.

За носталгично настроените фенове на този тип отмора е завършен цялостен ъгъл с фотографии и картички на къмпинги от предишния век.

„ Българското Черноморие има доста дълги обичаи в къмпингуването. Едни от първите къмпинги в Източна Европа са по Южното Черноморие. Даваме старт на летния сезон, даваме старт на къмпингуването. Има задоволително хубави места, където може да се къмпингува, по този начин наречените биваци, които се вършат аз не съм и почитателка. Дори да направиш едно диво къмпингуване то е за една вечер – спираш, наслаждаваш се на гледки и си отиваш, не оставяш след себе си това, което те оставят “, съобщи Ева Михалева- уредник на фестивала.
Фестивалната зона е отворена и двата дни от 9.30 до 21 часа. Любими бургаски реализатори ще се погрижат за настроението на присъстващите
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР