ЕС подкрепя мирните демонстранти в Беларус, заяви германският канцлер Ангела

...
ЕС подкрепя мирните демонстранти в Беларус, заяви германският канцлер Ангела
Коментари Харесай

Меркел подкрепи протестите в Беларус

ЕС поддържа мирните стачкуващи в Беларус, съобщи немският канцлер Ангела Меркел на конференция в Берлин след видеоконференция с водачите на страните от Европейски Съюз, представена от ТАСС.
Насилието над мирни стачкуващи в Беларус е недопустимо, страната се нуждае от народен разговор, съобщи Меркел и добави, че на президентските избори са регистрирани нарушавания.
Участниците в диалога " взаимно обявиха, че са на страната на мирните стачкуващи ", сподели тя. " Няма подозрение, че имаше всеобщи нарушавания на изборите ", добави Меркел, представена от " Фокус ". 
" Призоваваме режима и държавното управление на Лукашенко да спрат насилието ", съобщи канцлерът. Страната, сподели тя, се нуждае от " народен приобщаващ разговор ", който би трябвало да включва " тези, които в този момент са на власт ".
Беларус би трябвало да избере „ самостоятелния път “, който страната би трябвало да следва, добави тя. " За нас е безусловно ясно, че Беларус би трябвало да откри самa път за себе си, който би трябвало да прокара посредством разговор в границите на страната. Не би трябвало да има външна интервенция ", сподели Меркел. " Жителите на Беларус знаят какво желаят. Затова желаеме да забележим самостоятелен път за Беларус, за който ще бъде взето решение в границите на страната ", акцентира тя.
 Меркел изключи разхлабване на ограниченията против COVID-19 Меркел изключи разхлабване на ограниченията против COVID-19
Германският канцлер Ангела Меркел предизвести, че не може да има по-нататъшно облекчение на коронавирусните ограничавания, до момента в който Германи...
Според нея всяка допустима интервенция в събитията в Беларус доста би усложнила обстановката в страната. „ Ние контактуваме с Русия, с цел да предотвратим това да се случи “, сподели Меркел, отговаряйки на въпрос за опцията на намесата на Москва в обстановката. " Русия и Беларус са тясно свързани между тях посредством съглашения и все пак изяснихме, че военната интервенция от страна на Русия, несъмнено, доста ще усложни обстановката ", съобщи канцлерът.
Меркел съобщи: " Ще обърнем огромно внимание: да не ни споделят какво да вършим за Беларус, само че самата съпротива би трябвало да заявява какво желае ", сподели тя. „ Засега не виждам, да съществуват условия за ходатайство, тъй като Лукашенко отхвърля всевъзможни телефонни диалози с мен, за което скърбя. “
 
Всичко за рецесията в Беларус
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР