Equinix откри официално втория си център за данни в България

...
Equinix откри официално втория си център за данни в България
Коментари Харесай

Американската компания Equinix открива втори информационен център в София за 19 млн. долара

Equinix откри публично втория си център за данни в България и на събитието участва посланикът на Съединени американски щати в България Ерик Рубин. Инвестицията възлиза на 19 милиона $. Новият център, който ще бъде наименуван SO2, е на към километър от първия в квартал "Дружба " в София, оповестяват от компанията.

В международен мащаб компанията има над 9,800 клиенти, измежду които Coca-Cola, Mazda, Deloitte, Фейсбук, Dropbox, SAP, Oracle и доста други. Двата центъра за данни в София обслужват към този момент над 100 компании, измежду най-популярните имена са VMWare и UniCredit Bulbank, както и доставчиците на облачни услуги, доставчиците на мрежови услуги, огромните корпорации и медийните компании.

"Новият център за данни ще подкрепи българските компании в процеса на промяна на цифровия бизнес, обезпечаване на взаимосвързаност с сътрудниците, елементарно превключване към облачни технологии и достъп до нови пазари по света ", споделят от компанията. "Информационният център SO2 ще обезпечи сигурна среда за български и интернационалните компании, които желаят да разширят бизнеса си в Източна Европа и Близкия изток. " В допълнение, SO2 ще има директна връзка с българската интернет борса BIX (Българска интернет борса), показват от Equinix.

"Виждаме мощно търсене на Equinix услуги в България, защото фирмите непрестанно усилват потреблението на осведомителни технологии в бизнеса си, с цел да вървят в крайник с бързо разрастващата се цифрова стопанска система. " Благодарение на платформата Equinix, на драго сърце можем да предложим съвременен, локален център за данни с световни благоприятни условия и достъп до 52 други национални пазари, ”каза Здравко Николов, основен изпълнителен шеф на компанията в България.

Самият Ерик Рубин уточни, че България е перспективен пазар и добра насочна точка за нахлуване на европейските пазари.

Компанията за първи път отвори порти през 2010 година и влага 5 млн. лв.. Тогава тя е била основана от Здравко Николов, Стефан Стефанов и Владислав Янков, които към момента са част от управническия екип. През 2013 година компанията е закупена от British Telecity, а през 2015 година от Equinix.

Equinix е американска мултинационална компания със седалище в Калифорния. В него работят към 6 200 души в международен мащаб. През 2018 година компанията регистрира годишен доход от 5,072 милиарда $, което е с 16% повече спрямо миналата година. Нетната облага доближи 365 милиона $.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР