Епицентърът на труса е на 7 км. от града -

...
Епицентърът на труса е на 7 км. от града -
Коментари Харесай

Земетресение със сила 3,5 по Рихтер в района на Перник рано тази сутрин

Епицентърът на труса е на 7 км. от града - в село Мещица. Няма данни за нанесени вреди, само че огромна част от хората бяха изплашени. Земетресението беше усетено и на други места.

Мещица, Перник Перник

04:53 минути. Земетресение със мощ 3,5 по скалата на Рихтер и над 15 км. дълбочина разсънва перничани.

Освен в Перник и близките села, земетресението е усетено и в някои от крайните квартали на София. На пръв взор трусът е слаб, само че в това време задоволително мощен, с цел да изплаши част от хората. Споменът за мощното земетресение от 2012 година към момента е ослепителен, а част от тогавашните провали към момента не са възобновени.
Вяра Церовска, кмет на Перник: В Перник е умерено. Обстановката е спокойна, само че въпреки всичко насъбраното напрежение на моите съграждани в действителност ги прави по-чувствителни към такива събития. Земетресението беше ясно, отчетливо.
След труса не се наложило общински или държавни институции да оказват подпомагане на жителите. На дежурния тел на общината и на тел 112 обаче са постъпили към 20 позвънявания Първото известие за земетресението пристигнало от квартал Рудничар - място, където хората са чувствителни, тъй като под къщите им има противозаконни мини.
Но се мълчи по въпроса. Както постоянно. Кварталът е изолиран и се мълчи.Щом ядем банички, значи не ни е боязън от земетресението и продължаваме да си ядем.
Добрата вест е, че случаят не нанесъл материални вреди.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР