Емоционалната изневяра е често срещано явление в отношенията, макар мнозина

...
Емоционалната изневяра е често срещано явление в отношенията, макар мнозина
Коментари Харесай

Защо емоционалната изневяра е толкова лоша като физическата

Емоционалната невярност е постоянно срещано събитие в връзките, въпреки мнозина към момента да не я познават или даже да я отхвърлят. Независимо дали сте в брак или по отношение на колегата си, границите сред близко другарство и прочувствена връзка могат да се размият. Това се дължи основно на обстоятелството, че единият не може да упрекна другия, че му е изневерил физически. Някои считат, че аферата на равнище усеща е безобидна, защото не е същото като обичайна машинация. Това обаче е различен вид провинение, което може да унищожи връзката ви.

И по този начин, ние ще ви представим и някои аргументи, заради които прочувствената невярност е също толкоз неприятна, колкото и физическата.

Първо обаче ще отговорим на въпроса какво се квалифицира като този вид невярност.

За непосветените прочувствената невярност е, когато вашият обичан е разкрил персонални усеща с различен. Освен това той се любува и на прочувствена непосредственост с него. Може да не са имали буйна физическа връзка, само че това въпреки всичко се смята за невярност. Причината е, че вашият сътрудник отново е прекрачил границите на естественото платонично другарство. Той е предал доверието ви, с цел да има по-дълбока връзка с новия човек. Именно това се квалифицира като прочувствена връзка.

Емоционалната невярност продължава по-дълго от физическите афери.

Измамниците може да се опитат да кажат, че спането с някой, друг от техния сътрудник, е моментна неточност в преценката. Въпреки това, прочувствената невярност не може да употребява това опрощение, защото се натрупва с течение на времето. Ще отнеме дни, в случай че не седмици или месеци, с цел да може човек да се довери на различен човек до степен, в която има дълбока прочувствена връзка с него. Такава,  която заплашва основата на връзката му с половинката. Така резултатите не престават по-дълго,  като и са по-трудни са различаване. Освен това лишава доста време на прегрешилите, с цел да завоюват назад доверието на колегата си и да възвърнат прочувствената непосредственост с него.

Споделят се доста персонална информация и усеща

При физическа спекулация възприятията и страстите може да не са забъркани. Това значи, че вашият брачен партньор към момента може да ви обича, въпреки и да ви е наранил с дейностите си.  Емоционалната невярност с някого обаче е доста по-интимна. Разговорите са сърдечни и дълбоки. Това също значи, че информацията за вас или вашите деца може да е била споделена с неговата държанка. Това може да навреди на вас и фамилията ви.

Освен това последователно зараждащите се усеща може да доведат и до по-големи последствия. Времето, прекарано с другия човек и всичко, което си споделят, може да отвори вратата към похотта. Така последователно прочувствената невярност може да се трансформира във физическа в бъдеще. А комбинацията от двете към този момент е съвсем сигурен знак, че връзката с колегата ви няма да има бъдеще. Дори и някои хора да могат да простят невярност, преминат ли се някои граници, следствията са необратими.

Всичко това няма нищо общо с това какъв брой неприятна е физическата спекулация, в това няма спор. Това, което желаеме да ви кажем е, че прочувствена невярност също може да нанесе съществени вреди.  Вие също може да попаднете в нейния плен, без даже да го осъзнавате. Така че в случай че се чувствате самотни или имате проблем във връзката си, говорете с половинката си преди да е станало късно.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР