Министърът на туризма Евтим Милошев обсъди с представителите на туристическия

...
Министърът на туризма Евтим Милошев обсъди с представителите на туристическия
Коментари Харесай

Българите са най-предпочитаните работници в сектор туризъм

Министърът на туризма Евтим Милошев разиска с представителите на туристическия бизнес проблемите и провокациите в бранша, пред които са изправени в навечерието на летния туристически сезон. Един от най-горещо застъпените и обсъждани въпроси беше този с неналичието на личен състав, квалифицирани фрагменти и визите за задгранични служащи от трети страни.

Бяха споделени редица неразрешими все още проблеми, свързани със спънките пред приемането на визи и усложнения достъп на евентуалните служащи от трети страни, всекидневно идващи от далечни дестинации като Киргизстан, Непал, Индия.

Паралелно с полемиката в залата се очакваше гласуването на народните представители в Народното събрание на два основни параграфа от Закона за изменение и допълнение на Закона за чужденците в Република България, с което да се откри решение и да се отключи опцията за работодателите сезонните служащи от трети страни да подкрепят сполучливото протичане на идния летен туристически сезон.

 Евтим Милошев: Нямам никакви политически, стопански и бизнес обвързаности Защо, господин министър 6 мин. Евтим Милошев: Нямам никакви политически, стопански и бизнес обвързаности  Хроничен дефицит на фрагменти: Как ще посрещат туристите на морето това лято? Тази сутрин 5 мин. Хроничен дефицит на фрагменти: Как ще посрещат туристите на морето това лято?  Тази събота и неделя 3 мин. " Да откриеш България ": Туризъм в името на опазването на природата  Германска туристическа компания ще влага в България като фамилна дестинация България 2 мин. Германска туристическа компания ще влага в България като фамилна дестинация  Евтим Милошев: Нямам никакви политически, стопански и бизнес обвързаности Защо, господин министър 6 мин. Евтим Милошев: Нямам никакви политически, стопански и бизнес обвързаности  Хроничен дефицит на фрагменти: Как ще посрещат туристите на морето това лято? Тази сутрин 5 мин. Хроничен дефицит на фрагменти: Как ще посрещат туристите на морето това лято?  Тази събота и неделя 3 мин. " Да откриеш България ": Туризъм в името на опазването на природата  Германска туристическа компания ще влага в България като фамилна дестинация България 2 мин. Германска туристическа компания ще влага в България като фамилна дестинация

Малко след края на срещата на министър Милошев в " Слънчев бряг " предстоящата законова смяна бе гласувана от народните представители. С приемането ѝ ще бъде продължен престоят на сезонните служащи от трети страни от 90 на 180 дни поредно в границите на всеки 12 месеца от първичната регистрация.

При приключване на визата служащите ще могат да я удължават, без да се постанова да напущат територията на България, с цел да аплайват още веднъж. Така те ще могат да останат при същия шеф или да го сменят за периода на деяние на новия си трудов контракт.

Минути преди Народното събрание да гласоподава смяната, министър Милошев разяснява пред представителите на туристическия бизнес.

" Ако се случи, това ще бъде един необикновен знак и знак, че сме гражданско общество. И аз ще съм най-щастливият човек за този пробив в системата. Но вие би трябвало да сте по-щастливи от мен, макар че сме наясно, че това няма да реши всичките проблеми. Тези промени не са панацея, само че ужасно доста ще облекчат работата на задграничните служащи и техните работодатели и имам вяра, че ще е надълбоко мотивиращо ", каза Евтим Милошев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР