Нормално е всеки човек да има амбицията да изкарва повече

...
Нормално е всеки човек да има амбицията да изкарва повече
Коментари Харесай

Какво да правите, ако партньорът ви изкарва повече пари от вас

Нормално е всеки човек да има упоритостта да изкарва повече пари. Това състезание може да се каже проблем в случай че съществува във връзката ви. Когато споделяме „ изкарват доста повече пари от вас “, нямаме поради, че заплатата на обичания ви надвишава вашата с няколкостотин лв.. Говоря за разлика от хиляди. Партньорът ви би трябвало да означи напълно друго поле, когато попълня своите данъчни заявления. Не е извънредно двойките да се сблъскват с финансови проблеми, не тъй като нямат задоволително пари, което, почтено казано, се случва непрекъснато, а тъй като единият печели доста повече от другия. Тази публикация няма нищо общо с равенството сред половете, с това да бъдеш самостоятелна жена и с други сходни неща.

Не може обаче да се отхвърли, че в един или различен миг ще се окажете в задънена улица, тъй като не знаете по какъв начин да се справите с колегата, който печели доста повече пари от вас.

Съществуват специалности, които сблъскват двойки с сходен проблем и единият да заработва доста повече от другия и това вместо да доставя наслада, че фамилията е добре обезпечено се получава дупка. Колкото и огромна да е разликата в заплатите, не може да се отхвърли, че гордостта в единия сътрудник е огромна, в случай че всичко сред вас е наред. Вие би трябвало да изпитвате същите усеща към колегата си. Не може да се отхвърли, че разликата в приходите може да не е проблем. Например, в случай че тя не е в положение да способства толкоз доста за спестяванията, колкото той, и това съставлява проблем в огромната скица на нещата.

Какво ще се прави, когато пристигна време за взаимен живот и да си купите жилище? Ще бъде ли къщата на името и на двама ви, макар че единия може да внесе доста дребна част от цената, която той може да заплати? Трябва ли въобще да си вършим труда да имаме обща спестовна сметка, в случай че по-голямата част от парите са негови?

Ето пет неща, които можете да научите за това какво да вършиме, в случай че сътрудникът ви изкарва доста повече пари от вас:

Никога не позволявайте на колегата си да ви унижава

Това е първото и най-важно нещо, на което би трябвало да обърнете внимание, в случай че сте в сериозна връзка с човек, който печели повече пари от вас. Никога не позволявайте на колегата си да ви унижава, единствено тъй като не можете да изкарвате доста. В момента, в който почувствате, че се заражда неприязън, седнете с обичания човек и му обяснете за какво ви тормози, когато се майтапи или даже загатва, че сте по-малко равносилен поради заплатата си. Трябва да внушавате почитание във връзката, другояче тя няма да се получи.

Ако не обърнете внимание на този въпрос и го оставите да се случи, двамата в последна сметка ще изпитвате злост един към различен и преди да се усетите, можете да целунете връзката си на прощаване. Покажете му, че това че той изкарва повече от вас не би трябвало да е мотив за спор, а мотив за обединяване. Обяснете, че вие работите това, тъй като е вашето занимание и желаете да се развивате в сферата, което може да значи повече пари в бъдеще.

 Как да разрешите разногласията за пари във връзката; повече пари Какво да вършиме, в случай че сътрудникът ви изкарва повече пари от вас

Стремете се да бъдете по-добри, само че не се състезавайте

Винаги имайте поради, че другите промишлености оферират на своите участници разнообразни степени на възнаграждение. Никога не можете да очаквате да се конкурирате финансово с някой, който е капиталов банкер, в случай че заемате длъжността маркетинг управител. Едно от нещата, които можете да извършите за себе си, е да се стремите да бъдете по-добри в и постоянно да работите за приемане на покачване и скок на заплатата. Никога не губете спортната си устремност на работното място, тъй като тя ще ви послужи в дълготраен проект.

Въпреки това, когато се приберете у дома, не забравяйте, че даже и да достигнете най-високата си заплата, това, което получавате у дома, може да не се приближава до заплатата на колегата ви. Научете се да приемате това и се уверете, че сътрудникът ви също го прави. Няма смисъл да се съревновавате един с различен, тъй като в последна сметка се допуска, че би трябвало да работите като екип, а не като самостоятелни играчи. Ако той печели повече пари, това би трябвало да е мотив за горделивост. Вие сте дружно не поради това кой какъв брой изкарва, а тъй като се обичате и желаете да бъдете дружно. Това не би трябвало да е нещо, което да ви разделя.

Изпълнявайте отговорностите си, само че очаквайте правдивост

Това е най-трудното нещо, с което един човек във връзка може да се бори. Колкото и да сте щастлива, че имате сътрудник, който изцяло ви поддържа и схваща обстоятелството, че печелите по-малко от него, има моменти, в които неговата добрина наподобява като щедрост. Разбира се, през множеството време всичко това е главата на всяка жена, която не е привикнала да получава нещата на готово.

Но може да има моменти, когато той предлага да „ се погрижи за това “, тъй като е доста по-лесно да го направи, в сравнение с да чака дамата му да събере повече пари, с цел да си го разреши. Вземането на отпуск и заплащането на огромни битови разноски като закупуването на мебели е добър образец. Вместо мъжът, който изкарва повече, да чака половинката си да спести, той поема самодейността и отиде до магазина.

Ако той изкарва повече пари и реши да заплати мечтаното пътешестване, с цел да не сте безгласна писмен знак можете да поемете разноските, които ще се натрупат по време на пребиваването ви на въпросната дестинация. Така няма да ви се наложи да давате повече вкупом, в сравнение с можете и ще поемете по-дребните, само че повече на брой сметки. Друг метод, по който можете да се включите, е да поемате сметката понякога, когато тръгвате на среща. Има безчет способи, по които можете да почерпите колегата си и да му благодарите за многото пъти, в които се е грижил за вас, без да разбивате банката – от възнаграждение на билети за кино до почерпка с обичаните му неща в ресторанта. Така няма да бъде проблем, че той изкарва повече пари от вас.

Не позволявайте на обичания си да бъде съкрушен от вас

Никога не позволявайте парите да ви пречат при вземането на решения или при разногласия. Ако половинката ви употребява репликата, че изкарва повече пари от вас и по тази причина неговото решение би трябвало да бъде извънредно, то нещата не отиват към положително развиване. Трябва да сте виновни за себе си и в никакъв случай да не се установявате в рутина, при която сътрудникът ви, който изкарва повече пари се усеща виновен за вас. Той не се е подписал за дете, а по-скоро се е подписал за самостоятелен, любящ и виновен възрастен, с който да споделя живота си.

Колкото и да ви е мъчно, в никакъв случай не би трябвало да попадате в клопката на зависимостта от колегата си. Винаги проявявайте възприятие за самостоятелност, запазете възприятието си за еднаквост и поемайте отговорност във връзката. Дори той да изкарва повече пари, вие го накарайте да не помни за това, като вършиме други също значими неща за развиването на връзката ви. Така в случай че той изкарва повече пари ще остане на назад във времето и ще може да се наслаждавате на почтено изкараните средства.

 Какво да вършиме, в случай че сътрудникът ви изкарва повече пари от вас Какво да вършиме, в случай че сътрудникът ви изкарва повече пари от вас

Променете метода си на живот по този начин, че да дава отговор на потребностите и на двама ви

Колкото и да е приказно да бъдете глезени от колегата си, който няма да се изпоти и ще пръсне еквивалента на месечната ви заплата за дълго пътешестване през уикенда, би трябвало да осъзнаете, че да живеете в разкош за непозната сметка не е верният метод. Ще се разглезите, като се възползвате от всички първокласни неща в живота, които не можете да си позволите сами, а ги имате с помощта на това, че той изкарва повече пари.

Какво значи това за вас? Нека не отговаряме на този въпрос, защото това единствено ще ви накара да се ядосате и разгорещите. Не се възползвайте от обичания си човек, като му поставяте толкоз високи упования и се възползвате от опциите му за харчене. Приспособете метода си на живот по този начин, че да задоволява заплатите и на двамата. Живейте в границите на опциите си и бъдете безусловно горди с това. Не мислете за това, че той изкарва повече пари и вие умерено можете да ги харчите.  Вместо да пътувате в чужбина, с цел да отпразнувате идния дълъг уикенд, планирайте пътешестване до онази симпатична къща за посетители със закуска, която се намира единствено на час път.

Правете дружно неща, за които можете да си позволите да платите. Дори в случай че сътрудникът ви предложи да заплати повече пари за това, общително откажете или предложете да отидете някъде в по-евтин хотел. Не е значимо къде ще отидете и какъв брой ще похарчите за отмора, а по-скоро какво вършиме дружно и по какъв начин прекарвате времето си. Не единствено че сътрудникът ви ще ви обича и цени още повече за това, само че и ще заемете позиция и ще докажете, че сте, който може да води пълностоен живот в границите на опциите си, без да мисли, че вие изкарвате повече пари.

Колкото и да е ужасно да бъдете лекувани от колегата си, не забравяйте, че сте самостоятелна душа, която може да предложи нещо различен, а не просто повече пари.

Въпреки че няма нищо неприятно в това да бъдете глезени, би трябвало да осъзнаете, че материалните предмети не са най-важните неща в живота. Без значение какъв брой печели сътрудникът ви, най-важното е да бъдете самостоятелни, като в същото време поддържате любяща връзка с човек, който ви почита и обича.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР