Еманюел Макрон иска поражение на Русия в Украйна, но не

...
Еманюел Макрон иска поражение на Русия в Украйна, но не
Коментари Харесай

Макрон иска Русия да загуби войната, но не и да бъде смазана

Еманюел Макрон желае проваляне на Русия в Украйна, само че не и страната да бъде смазана. Това излиза наяве от изявление на френския президент пред " Фигаро ", " Журнал дю диманш " и " Франс Ентер ", обещано в самолета на път за Мюнхенската конференция по сигурността.

" Искам провалянето на Русия в Украйна и желая Украйна да може да пази своята позиция, само че съм уверен, че най-после това няма да завърши по боен път. Не мисля, както някои мислят, че Русия би трябвало да бъде разгромена изцяло, че Русия би трябвало да бъде атакувана на нейна територия. Тези наблюдаващи желаят на първо място да смажат Русия. Това в никакъв случай не е била позицията на Франция и в никакъв случай няма да бъде ", показва Макрон.

По думите му, нито Украйна, нито Русия могат да завоюват изцяло. Пред трите френски медии Макрон акцентира, че решението е връщане към договарянията, като това може да се случи, в случай че Украйна извърши военна атака, която да наруши съветския фронт.

По отношение на властта в Москва, Макрон показва мнение, че всички други разновидности без Владимир Путин му наподобяват по-лоши.

" Искрено ли мислим, че едно демократично решение ще възникне от съветското гражданско общество след години на сгъстяване и в разгара на един спор? Искам го в действителност, само че не го имам вяра ", декларира Макрон.

Реакцията на Русия не закъсня. Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова напомни, че Москва към момента си спомня за ориста на Наполеон Бонапарт и приканва Еманюел Макрон да не не помни за него, когато приказва за промяна на режима в Русия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР