Eма Радукану изживя истинска приказка по време на миналогодишния US

...
Eма Радукану изживя истинска приказка по време на миналогодишния US
Коментари Харесай

Поредна промяна в щаба на Радукану: Уволни трети треньор в рамките на 12 месеца

Eма Радукану изживя същинска приказка по време на миналогодишния US Open, когато потегли от пресявките на шампионата и в последна сметка стигна до купата. Това беше първи сходен случай в Откритата епоха на тениса и привидно нещата се развиваха по прелестен метод за тийнейджърката, само че тя реши да търси нови провокации, разделяйки се с досегашния си щаб, който се състоеше от Андрю Ричардсън и Найджъл Сиърс.

Двамата английски експерти са с главен принос за образуването на Радукану като тенисистка, единствено че Ема търсеше работа с някое от най-реномираните имена в треньорската колегия и по този начин се стигна до назначението на Торбен Белц. Германският експерт е виновен за достигането на Анджелик Кербер до номер 1 в света и организира цялата предсезонна подготовка на 19-годишната състезателка, но нещата не се развиваха по никакъв начин блестящо за шампионката от Ню Йорк, която не можеше да запише поредни победи на нито една конкуренция през 2022-ра.

Британката въпреки всичко сподели първи проблясъци на завръщане към най-хубавата си игра, откакто през предходната седмица се класира за четвъртфиналите в Щутгарт и постави завършек на въпросната отрицателна серия. Изглежда това обаче не е разубедило тийнейджърката да предприеме нов коренен ход и през днешния ден стана ясно, че Белц е следващият уволнен член на нейния екип през последните 12 месеца.

Самата Радукану благодари на към този момент някогашния си ментор за взаимното им 5-месечно съдействие, споменавайки какъв брой огромно сърце има той и разгласи, че има потребност да премине към нов способ на образование. Временно пък тенисистката ще се употребява от услугите на експертите от Британската тенис асоциация.

Emma Raducanu and her coach Torben Beltz have split after only five months together. The US Open champion is going to use “a new training model with the LTA supporting in the interim”.
— Stuart Fraser (@stu_fraser)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР