Елон Мъск започва да таксува потребителите на социалната мрежа X,

...
Елон Мъск започва да таксува потребителите на социалната мрежа X,
Коментари Харесай

Засега във Филипините и Нова Зеландия: Twitter вече няма да е безплатен

Елон Мъск стартира да таксува потребителите на обществената мрежа " X ", известна преди като Twitter, за издание на наличие в обществената мрежа.

Платформата е започвала да тества " Not A Bot " - ново абонаментно равнище за нови консуматори, първоначално в две страни: Филипините и Нова Зеландия , съобщи Variety. Не се прецизира дали и по кое време ще последват други страни, нито на какъв тъкмо принцип са подбрани тези две. 

Абонаментният проект " Not a Bot " ще коства 1 $ годишно, като " Х " разяснява, че цената ще варира по отношение на страните и валутите. Потребителите, заплатили новия проект, ще могат да " правят избрани дейности в уеб версията на платформата: издание на наличие, харесване на изявления, отговаряне, репостване и цитиране на изявления на други сметки, слагане на отметки ".

Останалите, решили да не се възползват от платения абонамент, ще могат само да преглеждат постове и видеа, без опция за интеракция. Таксата ще се ползва единствено по отношение на новите консуматори, само че не и заварените сметки. 

" Точно по този начин. Четете гратис, само че пишете за 1 $ на година. Това е единственият метод да се борим с ботовете, без да блокираме същинските консуматори. Няма да спрем изцяло ботовете, само че ще бъде 1000 пъти по-трудно да се манипулира платформата ", изяснява самият Илън Мъск в " X ".

Американският милардер разяснява за първи път опцията за таксуване на потребителите по време на взаимна среща с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху. Дискусията сред двамата беше отдадена на изкуствения разсъдък и новите технологии, само че Мъск се възползва от случая и разясни, че единственият метод обществените мрежи да се оправят с възходящия брой сметки на ботове, е да бъде въведена месечна такса от " по няколко $ или нещо сходно ".

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР