Според последните данни, публикувани от Коперник“, агенцията на Европейският съюз

...
Според последните данни, публикувани от Коперник“, агенцията на Европейският съюз
Коментари Харесай

Температурни рекорди: Април е бил най-горещият месец в историята

Според последните данни, оповестени от „ Коперник “, организацията на Европейският съюз за климатичните промени, април е бил най-горещият месец в историята. Агенцията твърди, че температурата на приземния въздух през предишния месец е била 15 градуса по Целзий, което е с над половин градус повече от междинната стойност за април, изчислена сред 1991 и 2020 година В Северна Америка, Източна Азия, елементи от Близкия изток, елементи от Южна Америка и по-голямата част от Африка се следи най-голямото покачване на температурите. Карло Буонтемпо, шеф на службата „ Коперник “, споделя, че продължаващата възходяща наклонност не може да бъде подценена.
Това е следващият рекорден месец. Това значи, че серията, която стартира предходната година през юни продължава.
Карло Буонтемпо, шеф на Службата за климатични промени на „ Коперник “

Той споделя, че океаните не престават да имат най-високите температури отбелязвани в миналото. И прибавя, че от декември насам светът е минал от метеорологична система Ел Ниньо към Ла Ниня, което би трябвало да помогне за охлаждането на температурите на водата. Но съгласно него това може да не е задоволително, с цел да се намалят температурите на океана.
Ще виждаме редуващи се Ел Ниньо и Ла Ниня, ще виждаме по-хладни и по-влажни и по-сухи години, само че значима е наклонността, а тя е към стопляне на климата. Например огромна част от влажното време, което наблюдавахме на Британските острови и в Ирландия, е обвързвано с обстоятелството, че имахме устойчиви западни ветрове и по-топъл Северен Атлантик, в сравнение с през други години.
Карло Буонтемпо, шеф на Службата за климатични промени на „ Коперник “

От организацията прибавят, че се чакат по-високи температури в световен мащаб.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР