Google въведе преработена търсачка, която ще дава предимство на отговорите,

...
Google въведе преработена търсачка, която ще дава предимство на отговорите,
Коментари Харесай

Google внедрява повече изкуствен интелект в търсачката си

Google вкара модифицирана търсачка, която ще дава преимущество на отговорите, направени от изкуствен интелект, пред връзките към уеб страници. Тази смяна дава обещание да форсира търсенето на информация и в същото време може да наруши потока от интернет трафик, който носи пари. Промяната, оповестена на годишната конференция на Гугъл, ще стартира тази седмица в Съединените Щати. Милиони хора ще стартират от време на време да виждат резюмета на диалози, генерирани от технологията на компанията за изкуствен интелект, в горната част на страницата с резултати на търсачката. Предполага се, че резюметата с изкуствен интелект ще се появяват единствено когато технологията на Гугъл реши, че те ще бъдат най-бързият и ефикасен метод да се удовлетвори любознанието на потребителя.
Хората го употребяват за търсене по напълно нов метод и задават нови типове въпроси, по-дълги и по-сложни, даже търсят със фотоси. Тествахме това преживяване отвън лабораториите и сме обнадеждени, че виждаме освен увеличение на потреблението на търсенето, само че и повишение на удовлетвореността на потребителите.
Сундар Пичай, основен изпълнителен шеф на Гугъл

Все по-широкото потребление на технологията на изкуствения разсъдък за обобщаване на информация в чатботовете към този момент повдига правни въпроси. Например дали фирмите, които стоят зад услугите не употребяват нелегално материали предпазени с авторски права.
Както при всяка новопоявяваща се технология, към момента има опасности и нови въпроси, които ще пораждат с напредъка на изкуственият разсъдък и развиването му. За нас виновното създаване значи както справяне с рисковете, по този начин и максимизиране на изгодите за хората и обществото.
Джеймс Манийка, старши вицепрезидент, отговарящ за научните проучвания в Гугъл

Издателите на уеб страници - от огромни медии до бизнесмени и стартъпи ще бъдат ощетени, в случай че прегледите с изкуствен интелект са толкоз информативни, че водят до по-малко кликвания върху връзките към уебсайтовете.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР