Това ние да си избираме доставчика след либерализацията и да

...
Това ние да си избираме доставчика след либерализацията и да
Коментари Харесай

Край на евтиния ток заради скъпото ядрено гориво? Синдикален лидер очаква цента да не скочи с над 30 на сто

Това ние да си избираме доставчика след либерализацията и да следим борсовите показатели е безумство, разяснява Димитър Манолов

Приключих с евтиния ток от АЕЦ „ Козлодуй “, тъй като централата към този момент ще работи с друго гориво, което е доста по-скъпо и ще би трябвало да се грижи по какъв начин да съхранява нуклеарните боклуци, а всичко това коства пари и те няма от кое място другаде да дойдат, с изключение на от цената на тока. Това сподели в " Денят стартира " президентът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов

Нали беше споделил един министър председател, че няма значение на нас какъв брой ни е гадно, значимо е на руснаците да им е, напомня той.

На въпроса какво нарастване би било обикновено за нарастване на цената на тока синдикалният водач отговори, че който се опита да каже това ясно и тъкмо, е шарлатанин. За тази работа има една комисия с названието КЕВР, която прави изчисленията, добави той.

Теглото на АЕЦ „ Козлодуй “ е доста огромно в контролираната цена, само че до 30 % нарастване няма по какъв начин да се стигне, предвижда Манолов.  

Той посочи, че от 2026 година битовите консуматори ще излязат на свободния пазар поради уговорките поети с Плана за възобновяване и резистентност. Имитираше се предоговаряне за отсрочване на либерализацията, разяснява синдикалният водач. 

Това, което не се извършва е в някои други елементи на този проект, само че не и за либерализацията и за прекратяването на българската енергийна самостоятелност, акцентира той.

„ Сега ще ни се описват хубави истории за това по какъв начин всичко ще е прелестно. През първите месеци като не ни се усили цената на тока ще повтарят „ Видяхте ли? Казахме ли ви “, само че след това ще стартират да се случват едни други неща, които ще станат със промяна на едно държавно управление с друго. От новото ще кажат „ видяхте ли тези мръсници какво направиха “. Този цирк го гледаме към този момент толкоз години “, съобщи Манолов. 

„ Това ние да си избираме доставчика и да следим борсовите показатели е безумство и за множеството хора е невероятно. Много малко хора знаят да четат такава информация и по какъв начин да се ориентират от нея “, сподели още той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР