Основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж е готов да присъства на

...
Основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж е готов да присъства на
Коментари Харесай

Съдът в Обединеното кралство ще се произнесе по обжалването на екстрадицията на Джулиан Асандж: Какво може да се случи?

Основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж е подготвен да участва на решаващо правосъдно съвещание в Лондон в понеделник, което може да означи основен миг в неговата дългогодишна правосъдна борба за избегне екстрадиция в Съединените щати.

Очаква се Върховният съд на Лондон да се произнесе дали приема уверенията на Съединени американски щати, че 52-годишният Асандж ще получи обективен развой и няма да бъде изправен пред смъртна присъда, и затова може безвредно да го екстрадира в Съединени американски щати. Решението може да проправи пътя за прехвърлянето на Асанж през Атлантическия океан, с цел да бъде изправен пред 18 обвинявания – всички като се изключи едно по Закона за шпионажа – за публикуването от Wikileaks на хиляди поверителни американски военни записи и дипломатически грамове.

Те включват секретни военни отчети на Съединени американски щати за войните в Афганистан и Ирак, оповестени през 2010 г. WikiLeaks също разгласява видео на американски военни, показващо това, което разказва като „ безсистемно ликвидиране на над дузина души “, включит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР