Цървена звезда си върна трофея в Адриатическата лига. Баскетболистите на

...
Цървена звезда си върна трофея в Адриатическата лига. Баскетболистите на
Коментари Харесай

Цървена звезда спечели трофея в баскетболната Адриатическа лига

Цървена звезда си върна трофея в Адриатическата лига. Баскетболистите на Янис Сфейропулос надиграха Партизан с 82:76 в третия заключителен мач в „ Щарк Арена “.

Така „ звездашите “ завоюваха разногласието за купата с 3:0 триумфа и взеха реванш за предходната година, когато изгубиха от състава на Желко Обрадович с 2:3 загуби във финалната серия. По този метод играчите на гръцкия експерт се поздравиха с трофей №7 в своята история от районната конкуренция и се изравниха с „ гробарите “ по този индикатор, като последните се задоволиха със среброто за четвърти път. Освен това " звездашите " си подсигуряваха оставане в Евролигата и през идващия сезон.

Гостите държаха самодейността в ръцете си през цялата първа част и след 10 минути игра изкопчиха нежна преднина от 2 точки. Тенденцията се резервира и през цялата втора част, а на полувремето „ звездашите “ фиксираха 42:38 в своя изгода.

Промяна не настъпи и при подновяването на играта, като по този метод настоящите първенци на Сърбия поведоха със 7 точки в края на предпоследния интервал. Домакините пробваха опит з заключителен взлом в последната десетка, само че техните противници не се огънаха и ликуваха след финалната сирена.

Яго дос Сантош стана MVP на финалната серия в шампионата. Бразилският гард се регистрира с 11 точки за „ звездашите “. Рокас Гиедрайтис и Лука Митрович записаха по 12, като вторият приключи и с 8 битки.

Алекса Аврамович отвърна за Партизан със 17 точки. Данило Анджушич добави 13.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР