Новият президент на Тайван, Лай Чинг-те, призова Пекин да работи

...
Новият президент на Тайван, Лай Чинг-те, призова Пекин да работи
Коментари Харесай

Новият президент на Тайван встъпва в длъжност с призив за мир с Китай

Новият президент на Тайван, Лай Чинг-те, прикани Пекин да работи с него за реализиране на мир и общ разцвет, вместо да заплашва страната му, както той се закле офис на фона на високото напрежение през Тайванския проток.

Китай би трябвало да „ спре своите словесни офанзиви и военно сплашване ... поемат световни отговорности дружно с Тайван, ангажират се с поддържането на мира и стабилността в Тайванския проток и в района и подсигуряват, че светът е свободен от страха от война “, сподели Лай в речта си при встъпването в служба в понеделник.

Лай прикани Пекин да се ангажира с демократично определеното държавно управление на Тайван, призовавайки за обновяване на взаимния туристически продан и стратегии, водещи китайски студенти в Тайван.

Висши чиновници в новото държавно управление на Лай обявиха, че обещанието за обновяване на обмена е съответен жест на благосклонност. Китайското държавно управление упрекна Тайван за съвсем цялостно спиране на взаимоотношението сред двете страни на пролива, макар ч...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР