Електронният прием в първи клас в общинските училища на територията

...
Електронният прием в първи клас в общинските училища на територията
Коментари Харесай

Община Варна обяви кога започва електронният прием и колко свободни места има за първокласниците

Електронният банкет в първи клас в общинските учебни заведения на територията на община Варна стартира на 15 май. Заявления ще могат да се подават  в интервала от 10:00 часа на 15 май до 23:59 часа на 27 май .

3065 свободни места в 37-те общински учебни заведения , в които има банкет за първокласници, са оповестени за идната образователна 2024/2025 година. Първото класиране ще бъде оповестено до 17:00 часа на 30 май 2024 година. Записването на признатите деца ще става в интервала 31 май–5 юни .

На електронната платформа са оповестени – система от правила за електронен банкет в първи клас; график на дейностите; информация за учебните заведения, разпределени по административни райони; информация за адресите, включени в прилежащия регион на всяко учебно заведение. Поместени са и оповестените от учебното заведение свободни места. В рубриката „ Често задавани въпроси “ родителите могат да се ориентират за разпоредбите за кандидатстване и записване, оповестиха от дирекция „ Образование и юношески действия “.

Оттам осведомят още, че е обезпечена техническа опция задграничните жители да подават заявление за банкет на децата си в първи клас непосредствено онлайн на платформата за банкет.

Ако при опит за регистрация системата изписва, че няма данни за детето , подаването на заявление се случва на място в Община Варна на адрес бул. „ Осми Приморски полк “ №43, ет. 11, стая 1111 в границите на графика за банкет. Работното време е от понеделник до петък от 09:00 до 12:00 часа и от 14:00 до 17:00 часа.

При зародили въпроси или неясноти родителите могат да се свързват с специалисти от дирекция „ Образование и юношески действия “ на тел.: 052/ 820 267 .

Зелен уикенд в Бургас: Карнавал, велопоход и познавателен тур

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР