Eлектромагнитните полета от всякакъв вид в определени количества са доказано

...
Eлектромагнитните полета от всякакъв вид в определени количества са доказано
Коментари Харесай

11 начина да намалим вредните електромагнитни полета около нас

Eлектромагнитните полета от всевъзможен тип в избрани количества са потвърдено нездравословни за здравето ни. От друга страна, актуалният човек се оказва от ден на ден заобиколен от разнообразни устройства, които излъчват така наречен “мръсно електричество ”. Мобилните телефони и мрежите, които ги обслужват са единствено едно от тях.

Нереално е да имаме вяра, че можем да се предпазим от всички сходни уреди, само че пък не е невероятно най-малко малко да понижим нездравословното им въздействие.

С какво в действителност са рискови електромагнитните полета

Непрекъснато възходящото електромагнитно замърсяване е реалност. Доклад, оповестен през 2009 година от специалисти в Световната здравна организация и основан на над 2000 проучвания, сочи, че хроничното (с десетилетия) излагане даже на ниски равнища радиация (като от мобилните телефони) може да аргументи разнообразни типове рак, да отслаби осезаемо имунитета, да усили риска от развиване на заболяването на Алцхаймер и деменция, сърдечни и доста други болести. Вероятният механизъм на това влияние: електромагнитните полета „ отварят ” бариерата сред кръвта и мозъка, кръвоносните съдове в него пропущат субстанции, които повреждат невроните.

По-малко познатият за хората вид електромагнитно поле, известно като “мръсно ” или неустойчиво електричество, евентуално играе даже още по-вредна роля. За това способства свойството на електрониката и другите устройства – от компютри, хладилници и плазмени тв приемници до флуоресцентни крушки и ключове за контролиране силата на светлината, да “консервират ” силата, която употребяват. Това основава непостоянно и евентуално рисково електромагнитно поле, което въздейства на всяка клетка от човешкото тяло. Някои проучвания позволяват, че посредством припокриване на сигналните механизми на тялото, неустойчивото електричество може да повлияе на отделянето на инсулин, да провокира погрешен отговор на имунната система и да аргументи други вреди на химично равнище в клетката.

На пръв взор, битката с сходно въздейства наподобява изгубена още преди да е почнала. Но въпреки всичко има способи да понижим нездравословното влияние:

1. Избягвайте безжичния интернет

Електромагнитните полета имат свойството да се натрупват. Затова, в случай че категорично не се постанова, по-добре изберете кабелен достъп до интернет вместо wireless. Същото важи и за други устройства, които имат двете други възможности – да вземем за пример охранителни системи. Ако въпреки всичко употребявате безжичен интернет, включвайте го единствено при нужда и го изключвайте, до момента в който спите. Дръжте рутера допустимо най-далеч от бюрото си и местата, където се работи най-често.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР