Екип от университетски изследователи от страни членки на ЕС започва

...
Екип от университетски изследователи от страни членки на ЕС започва
Коментари Харесай

Млади учени ще правят мониторинг на евровота у нас

Екип от академични откриватели от страни членки на Европейски Съюз стартира на 28 април мониторинг и разбор на предизборната акция за вота за Европейски парламент. Това оповестиха от българския екип на Европейския център за мониторинг на изборите по план " Платформа ЕВРОПА ".

Наблюдението ще продължи до деня на евроизборите.

Проектът, който е ориентиран към повишение на осводомеността на жителите за изборните диспути и процеса на гласоподаване, ще бъде показан на 15 май в Дома на Европа.

Тогава ще бъдат оповестени и междинни резултати за акцията.

Основните цели на плана са събирането, мониторинга и разбора на рекламните материали, направени от политическите партии в държавите-членки на Европейски Съюз. Ще бъдат проследени и най-важните обществени участия на претендентите от съответната страна, в това число и тези в обществените мрежи. 

Европейският център за мониторинг на изборите включва 27 национални звена от откриватели по връзки и политически науки от няколко европейски университета.

Българският екип се управлява от проф. доктор. Лилия Райчева, учител в СУ " Св. Климент Охридски ".

Първата организационна среща по план „ Платформа ЕВРОПА “ се организира на 9 и 10 април 2019 година в Университета Roma Tre в италианската столица. В нея взеха присъединяване откриватели от 25 държави-членки на Европейски Съюз, в това число и от България. Страната ни беше показана от младите учени доктор Нели Велинова и доктор Мариян Томов от Факултета по публицистика и всеобща връзка на СУ.

Събраните и оценени данни на всички страни-участнички в „ Платформа ЕВРОПА “ ще могат да се наблюдават в действително време от уеб страницата на плана. В допълнение към него, българският екип ще осведоми потребителите през фейсбук страницата Европейски център за мониторинг на изборите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР