ЕИГ ще придобие 49% от застрахователя за 3,6 млн. евро

...
ЕИГ ще придобие 49% от застрахователя за 3,6 млн. евро
Коментари Харесай

Евроинс придобива застраховател в Русия

ЕИГ ще придобие 49% от застрахователя за 3,6 млн. евро

" " Евроинс Иншурънс Груп " (ЕИГ), част от " Еврохолд България ", ще придобие забележителен дял в съветското застрахователно сдружение ООО РСО " Евроинс ". Сделката беше подписана на 16.11.2017 година и се чака да бъде финализирана след утвърждение от регулаторните органи.

ООО РСО " Евроинс " е профилирана в сегмента на общото обезпечаване в Русия и развива активност в страната от 2003 година, като предлага повече от 50 продукта. През 2016 година съветската компания осъществя 21 млн. евро премиен доход (40% растеж на годишна база). Посредством нарастване на капитала ЕИГ ще придобие 49% от застрахователя за 3.6 млн. евро, като по този метод компанията ще може да разгърне активността си в Русия.

С придобиването на съветското сдружение " Евроинс Иншурънс Груп " ще разшири активността си в Източна Европа. Придобиването е и в унисон със тактиката на компанията за разгръщане в страните от Оперативно-наблюдателно дело (CIS), които имат забележителен капацитет за напредък поради ниското навлизане на застрахователни артикули и наклонността за следваща консолидация на пазара.

Към момента ЕИГ развива активност в 8 страни, в които обслужва над 2.5 млн. клиенти. ЕИГ дава услугите си в България, Румъния, Македония, Украйна и Гърция, като има нишови интервенции в Италия, Испания и Полша. В първите 4 страни компанията има свои дъщерни сдружения като " Евроинс Румъния " е измежду трите най-големи в бранша на общото обезпечаване. След придобиването на съветската компания, годишните доходи от застрахователни награди на ЕИГ ще надвишават 400 млн. евро, а групата ще бъде показана на пазари с население от над 200 млн. души.

През последните години " Евроинс Иншурънс Груп " закупи застрахователния бизнес на немската Talanx International в България и Украйна – надлежно " ХДИ Застраховане " и HDI Strakhuvannya, на холандската Achmea в България - " Интерамерикан ", на QBE в България и Румъния, както и застрахователния портфейл на АТЕ Иншурънс, румънското дъщерно сдружение на гръцката Пиреос Банк.

По мотив договорката с съветското сдружение Асен Христов, ръководител на Надзорния съвет на " Еврохолд България ", разяснява: " Придобиваме компания, чийто бизнес се намира в напредък и оперира на пазар с големи мащаби. Прогнозите за съветската стопанска система са удобни и упованията са страната да осъществя напредък през идната година, с което дефинитивно да излезе от рецесията, в която се намираше през последните две години. ”
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР