Ефективната присъда на мъж, откраднал банкови карти и направил 26

...
Ефективната присъда на мъж, откраднал банкови карти и направил 26
Коментари Харесай

Увеличаха двойно присъдата на бивш затворник, изтеглил пенсиите на семейство

Ефективната присъда на мъж, откраднал банкови карти и направил 26 тегления на пари от тях, беше двойно увеличена от Варненския апелативен съд.

В началото на март 2020 година някогашният пандизчия Асен отмъкнал от къща в местността Евксиноград край морския град карти на възрастно семейство дружно с листче с ПИН-кодовете. След това изтеглил от сметките, по които били превеждани пенсиите на пострадалите над 4 хиляди лв..

Няколко месеца след кражбата Асен отпътувал за чужбина. След две години се завърнал в България и бил арестуван на летището.

Пред Окръжния съд мъжът призна виновността си и се е възползва от съкратеното правосъдно разследване, получавайки наказване от 2 години затвор.

Пред въззивната инстанция Асен съобщи, че не знаел за издирването им, другояче щях да се върне непринудено в родината си. По думите на бранителят му е желал да възвърне сумата, само че хората, които му дали обещание парите, не му ги дали.

Според въззивната инстанция е належащо изолирането на Асен от обществото за по-продължителен интервал и по тази причина му беше наложено наказване от 4 години затвор. Решението може да се апелира пред Върховен касационен съд.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР