Една от най-големите надежди на българския тенис Адриан Андреев бе

...
Една от най-големите надежди на българския тенис Адриан Андреев бе
Коментари Харесай

Андреев изпусна мачбол и евротитлата по тенис за юноши

Една от най-големите очаквания на българския тенис Адриан Андреев бе доста покрай спечелването на европейската купа за юноши до 18 год. в Клостерс, Швейцария, само че остана със сребърен орден. Седмият в ранглистата при младежите имаше мачбол в края на втората част, само че го пропусна и отстъпи на чеха Йонас Форейтек след поврат със 7:6 (1), 6:7 (6), 3:6.
Тенисистът на Левски беше подложен под №1 в схемата и откакто завоюва безапелационно първия сет след тайбрек със 7:1, съумя да се избави от пробив при 3:4. Последва втори тайбрек, в който чехът поведе с 5:2, само че софиянецът не се съобщи и изравни 5:5, а след това поведе с 6:5 и доближи до мачбол, само че не съумя да го осъществя. Вдъхновен, противникът му завоюва 3 топки подред, а с това и сета с 8:6. В решителната част Андреев поведе с 2:1 и пропусна точка за пробив. При 2:2 и 30:30 той направи двойна неточност и едвам не счупи ракетата си. Българинът загуби подаването си за 2:3, само че незабавно осъществя рибрейк и изравни за 3:3. До края обаче Форейтек не му даде никакви шансове и подвигна купата. Така чехът се реваншира за загубата на 1/4-финал от нашия на европейското за юноши до 16 години, когато Андреев завоюва бронзов орден. Все отново софиянецът усъвършенства най-хубавото си досегашно класиране в Европа.
Досега Мануела Малеева е печелила европейска купа до 18 години в Будапеща през 1982 година и в Остенде, Белгия, през 1984 година
През 2011 година сегашната ни втора ракета при мъжете Димитър Кузманов игра край при юношите, само че загуби с 5:7, 6:7 (4) от Роберто Карбайес Баена (Исп).
През 2009 година пък сегашната първа ракета при дамите Виктория Томова завоюва евротитлата за девойки до 14 години в Пилзен, Чехия.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР