Единственото оръжие на играча срещу нападение от машини е неговият

...
Единственото оръжие на играча срещу нападение от машини е неговият
Коментари Харесай

Българска компютърна игра дебютира в Kickstarter


Единственото оръжие на играча против нахлуване от машини е неговият ховърборд
(екранна фотография: OVERRIDER)

Софийското студио за игри Дриймтек започва през днешния ден обществена акция за финансиране в Kickstarter, съпроводена от демо версия, за своя екшън с ховърборд OVERRIDER. Разработчикът ще се бори за сумата от 40 000 евро в идващите 30 дни. 

“ е ориентирана към хардкор играчи. Целта ни е да преплетем роуглайт жанра с игрите, основани на придвижване, като съвместим ролеви детайли от игри като Risk of Rain с аркадната природа на Sonic и Tony Hawk ”, разяснява Димитър Цапрев, изобретателен началник на Дриймтек.

Единственото оръжие на играча против нахлуване от машини е неговият ховърборд. Играчът влиза в обувките на Вихра, млад монтьор с авантюристичен дух и се насочва към руините на цивилизация, разрушена от лакомия и боязън. По пътя може да “смачка фасона ” на роботите, да открие разнородни джаджи и да придобие разнообразни качества, изменящи метода на игра.

Скоростта дефинира силата на офанзивата (екранна фотография: OVERRIDER)

В сърцето на OVERRIDER лежи удовлетворението от придвижване, разяснява разработчикът. Играчите ще би трябвало да се научат да карат, преди да могат да овладеят различните пейзажи на пост апокалиптичната Земя. Скоростта дефинира силата на офанзивата. Със съчетанието сред придвижване и екшън, OVERRIDER предлага прекарване, което държи играчите на ръба на стола.

Към момента демото предлага 22 качества (джаджи), 7 противников роботи (роумъри) и 2 боса (стражи), което се равнява приблизително на 45 минути игрово време, а за играчите, които желаят да отключат всичко – към час и половина.

Дриймтек има над 13 години опит в основаването на игри и принадлежности за Unity. Първото заглавие на студиото, Lifeslide, беше пилотно заглавие в абонаментната услуга Apple Arcade през 2019 година и по-късно в Steam, където е високо оценена.

е второто заглавие на Дриймтек в жанра на игрите с придвижване и е доста по-амбициозно, като в същото време се отдалечава от мирната и спокойна природа на предшественика си.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР