Единната минимална европейска заплата не е възможна, това е популизъм.

...
Единната минимална европейска заплата не е възможна, това е популизъм.
Коментари Харесай

Мария Габриел обясни защо единната минимална европейска заплата не е възможна

Единната минимална европейска заплата не е допустима, това е популизъм. Това сподели лидерът на листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили за европейските избори Мария Габриел по време на избирателен спор в предаването „ Здравей, България “ по Нова телевизия.

БЛИЦ напомня, че тя води спор с съперничката си от Българска социалистическа партия Елена Йончева, а двете незабавно влязоха в спор за премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев .

„ Като безспорна ставка единната минимална европейска заплата не е допустима. Това е популизъм, само че би трябвало да продължим да приказваме по този въпрос “, уточни Габриел.

„ Най-потърпевши ще са дребните и междинните предприятия. Ние сме за работа за дефиниране на общ принцип за европейски заплати, ние сме за подобен принцип, само че дано да се вземат поради и действителностите, изключително тези в България “, добави тя.

Мария Габриел опонира на Елена Йончева в сравнението сред България и Румъния и това, че румънската страна има по-добри индикатори за развиване.

„ Аз не бих давала образец Румъния. Там има сега доста заплати. Нека да си даваме България като образец на индикатори. Всички рецензии, които можем да имаме, не сме идеални. Имаме повишаване на междинната заплата с 87% най-високия за Европейски Съюз, рекордно ниска безработица “, посочи Мария Габриел.

Според нея има още провокации, само че в случай че всички се обединят към тези въпроси, те могат да бъдат решени.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР