Един от вариантите за продължаване на газопровода Турски поток е

...
Един от вариантите за продължаване на газопровода Турски поток е
Коментари Харесай

Путин: Турски поток минава през България и Сърбия

Един от разновидностите за продължение на газопровода " Турски поток " е през България - Сърбия - Унгария до газохранилището в австрийския Баумгартен. Това съобщи съветският президент Владимир Путин. Той даде обстойно изявление за сръбските вестници " Политика " и " Вечерни вести " в навечерието на визитата си в Белград.

Брюксел би трябвало да даде гаранции на заинтригуваните от съветския газ страни от Евросъюза, че негово политическо решение няма да провали проектите за продължение на " Турски поток ", изиска Путин.

Присъствието на Съединени американски щати и Запада на Балканите е дестабилизиращ фактор в района, съгласно съветския президент.

Сръбският президент Вучич поддържа концепцията " Турски поток " да минава през България и Сърбия да може да се възползва от газа.

Визитата на Путин в Сърбия ще се състои на фона на разрастващите се митинги против властта, откакто един от опозиционните водачи бе атакуван и пребит през ноември месец. Въпреки неприятното време и студа в неделя сърби стачкуваха с изключение на в столицата Белград и в градове Нови Сад, Крагуевац, Куршумлия, Крушевац, Ужице и Пожега.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР