Един от хората от най-близкото обкръжение на руския президент Владимир

...
Един от хората от най-близкото обкръжение на руския президент Владимир
Коментари Харесай

Русия обеща на Литва сериозен негативен ефект върху населението й

Един от хората от най-близкото обграждане на съветския президент Владимир Путин съобщи, че Русия ще отговори по мъчителен за жителите на Литва метод поради прекъсването на преноса на глобени от Европейски Съюз артикули към съветския ексклав Калининград, съобщи Ройтерс.

Николай Патрушев, някогашен разузнавач от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), който в този момент е секретар на Съвета за сигурност на Русия, съобщи, че " враждебните " дейности на Вилнюс демонстрират, че Москва не може да има доверие на Запада.

" Русия сигурно ще отговори на сходни враждебни дейности ", сподели Патрушев, представен от организация РИА Новости. " В момента в междуведомствен формат се изготвят съответните ограничения и те ще бъдат подхванати в близко бъдеще. "

" Последствията от тях ще имат сериозен отрицателен резултат върху популацията на Литва. "

Калининград, който в предишното се назовава Кьонигсберг и е основният град на региона Източна Прусия, през 1945 година е високомерен от Червената войска и лишен от контрола на нацистка Германия. След края на Втората международна война е причислен към Съюз на съветските социалистически републики. Анклавът е заключен сред натовските членки Полша и Литва.

Вилнюс разгласи, че възбраната за преноса на глобени артикули през литовска територия е подхваната само и единствено за използване на глобите на Евросъюза, наложени поради войната в Украйна, и не преследва никаква друга цел.

Днес съветското външно министерство извика литовския дипломат Маркус Едерер поради зародилата обстановка, която през вчерашния ден Кремъл дефинира като повече от сериозна. В известието за диалога външнополитическото ведомство на Москва уточни, че на посланика е връчен митинг поради наложената от страната му " обсада " на Калининград, и се добавя, че преносът към ексклава би трябвало да бъде " неотложно " възобновен, в противоположен случай ще бъдат подхванати ответни дейности.

" Литва не подхваща едностранни ограничения - тя просто ползва глобите на Европейски Съюз ", сподели от своя страна Едерер, представен от РИА Новости.

Русия разгласи, че е подхванала по този начин наречената специфична военна интервенция в Украйна, с цел да разоръжи съседката си и да отбрани тамошното рускоезично население от рискови националисти. Киев и съдружниците му дефинираха това просто като претекст за военна експанзия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР