Дясноцентристката опозиция на Християндемократическия съюз (ХДС)/Християнсоциалния съюз (ХСС) във Бундестага

...
Дясноцентристката опозиция на Християндемократическия съюз (ХДС)/Християнсоциалния съюз (ХСС) във Бундестага
Коментари Харесай

Германия няма да изпрати ракети Таурус на Украйна

Дясноцентристката съпротива на Християндемократическия съюз (ХДС)/Християнсоциалния съюз (ХСС) във Бундестага на Германия за следващ път не съумя да получи твърдо болшинство в поддръжка на доставката на немски крилати ракети " Таурус " за Украйна.

От 687 депутати, взели участие в гласуването, 494 гласоподаваха срещу доставката, 188 бяха " за ", а петима се въздържаха, съобщи немското издание " Deutsche Welle ".

" Предполагаемата нерешителност постоянно единствено е подхранвала Путин в експанзията му против Украйна - това е резултатът. Той ще отстъпи единствено в случай че бъде заставен да го направи. Или ще дадем опция на Украйна да завоюва войната, или ще загубим дружно с нея. Няма трети път ", съобщи пред депутатите опозиционният народен представител Йохан Вадефул, представен от Associated Press.

Канцлерът Олаф Шолц неведнъж се е обявявал срещу доставката. Страхувайки се от ескалация на връзките с Москва, Шолц от дълго време възприема доста по-предпазлив метод към доставките на оръжие спрямо неговите зелени и демократични съдружни сътрудници.

Кремъл нееднократно е предупреждавал с последствия, ако Украйна бъде снабдена с " Таурус ".

Ракетите " Таурус " се смятат за една от най-модерните оръжейни системи на Бундесвера. Те могат да се изстрелват от въздуха от изтребители и могат да поразяват цели на разстояние до 500 км. Германо-шведската управляема ракетна система е дълга към 5 метра и тежи към 1,5 тона.

Преди дни съветски медии разгласиха конфиденциален аудиозапис на видеоконферентна среща сред висши немски военни. В изтеклия диалог участниците обсъждаха точно възможната доставка на далекобойни крилати ракети " Таурус " на Киев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР