Софийската градска прокуратура е съгласна бизнесменът Васил Божков да излезе

...
Софийската градска прокуратура е съгласна бизнесменът Васил Божков да излезе
Коментари Харесай

Прокуратурата иска половин млн. лв., за да пусне Васил Божков на свобода

Софийската градска прокуратура е съгласна предприемачът Васил Божков да излезе на независимост, само че против 500 хиляди лева, което е няколко пъти повече от в началото поисканата гаранция.

Миналата седмица Софийският градски съд Сега държавното обвиняване стачкува размера на гаранцията.

Жалба има и от юристите на предприемача, които упорстват Божков да бъде пуснат на независимост без мярка за неотклонение.

Очаква се тази седмица окончателното решение да бъде взето от Апелативния съд.

Докато се произнесе по-горната инстанция, Васил Божков остава под домакински арест, който се следи с електронна гривна.

Противоречивият предприемач се укриваше в Дубай в продължение на 4 години до предишното лято, когато се прибра непринудено в България и беше арестуван незабавно. Той има няколко обвинявания.

Сега съдът се стимулира да го пусне на независимост против гаранция с обстоятелството, че към този момент са минали осем месеца от ареста му.

Според магистратите няма заплаха Божков да извърши друго закононарушение, да се укрие или да въздейства върху събирането на доказателства по повдигнатите му към този момент обвинявания.

Докато беше под домакински арест Божков съумя да основе - " Център ", а към този момент с електронна гривна той се яви в ЦИК, с цел да се записва като лидер на листата на групировката си за европейски парламент.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР