Двама тийнейджъри са открили стрелба в училище в Югоизточна Бразилия,

...
Двама тийнейджъри са открили стрелба в училище в Югоизточна Бразилия,
Коментари Харесай

Кървав ад в Бразилия! Двама тийнейджъри откриха стрелба в училище!

Двама младежи са разкрили пукотевица в учебно заведение в Югоизточна Бразилия, при която са починали минимум шестима възпитаници и двама чиновници, заяви БиБиСи (BBC). Стрелбата почнала към 09:30 часа локално време, когато учениците от държавното учебно заведение в Сузано, в близост до Сао Пауло, били в отмора.

Местната администрация на Сао Пауло заяви, че двама младежи, въоръжени с револвери и носещи маски и качулки, са влезнали в учебното заведение и са почнали да стрелят по възпитаници. След това се самоубиват, гласи изказването, представено от АП.

Десният президент Жаир Болсонаро, встъпил в служба през януари, подписа декрет, който улеснява притежаването на оръжие, основно негово заричане в предизборната му акция.

Самоличността на жертвите и хипотетичните нападатели, за които се споделя, че са някогашни възпитаници от учебното заведение, към момента се обяснява. Мотивът за стрелбата не е прочут, обявиха от полицията.

В учебното заведение се образоват към 1000 възпитаници от главно и приблизително обучение, на възраст сред 6 и 18 години. То се намира в центъра на Сузано, на към 50 километра от Сао Пауло.

"Това е доста тъжна сцена, най-тъжното нещо, което съм виждал през целия си живот. Тийнейджъри, които са били брутално убити ", сподели губернаторът на Сао Пауло Жоао Дория, откакто посети учебното заведение.

По време на стрелбата в учебното заведение е имало единствено възпитаници от приблизително обучение.

"Бях в класната стая по време на почивката. Мислех, че звукът е от бомби. Когато разбрах, че са изстрели, останах на място. Излязох, когато дойде полицията ", сподели учителката Сандра Перес.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР