Двама съветници и един секретар на президента Румен Радев са

...
Двама съветници и един секретар на президента Румен Радев са
Коментари Харесай

Гешев обяви, че са разпитани още двама съветници на президента, освен Пламен Узунов

Двама съветници и един секретар на президента Румен Радев са били разпитани в качеството им на очевидци по разнообразни каузи, заяви основният прокурор Иван Гешев пред Българска национална телевизия. Той обаче не уточни имената на съветниците, нито кои са делата.

Досега прокуратурата разгласи, че е призовала секретаря по правните въпроси и антикорупция Пламен Узунов поради телефонната му преписка с обвинения за аферата с италианския отпадък бизнесмен Пламен Бобоков.

"Във вторник беше конфискуван мобилният телефон на различен консултант на президента, през вчерашния ден беше разпитан трети президентски консултант ", разгласи Гешев в "Панорама ".

Главният прокурор разяснява и обвиняването на президента, че влиза в политическата игра на страната на премиера. "Българският президент е политик и се причислява към една поредност от политически изявления ".

„ Характерното за българския политически живот е, че постоянно грешката е в другия. Когато допре до твоята партия, нещата се обръщат ", уточни ръководителят на държавното обвиняване.

Той сподели още, че в Софийската градска прокуратура е формирана инспекция по случая с "една поредност от фотоси " с премиера Борисов.

"Наказателното ни законодателство е най-остарялото в целия Европейския съюз, само че все пак българската прокуратура лови слонове с въдица ", разяснява още Гешев. "Аз не знам дали поради прокуратурата има нечий провален бизнес, тъй като ние съблюдаваме закона и съблюдаваме написани от закона процедури. Не постоянно и освен и само прокуратурата е отговорна при неуспех в правосъдна фаза “, акцентира Иван Гешев, като добави, че "над 95% неоправдателни присъди по всички случаи има в България, което е висок % ".

Той разяснява и ареста на чиновници на високи постове в ГДБОП, довели до оставката на шефа на службата Ивайло Спиридонов и на зам. основния секретар на Министерство на вътрешните работи - основен комисар Георги Арабаджиев. Обвинител №1 изясни, че не става дума за подаден сигнал, а за разработка на дирекция Вътрешна сигурност на Министерство на вътрешните работи.

„ Това са най-висшите чиновници в Министерство на вътрешните работи, които да противодействат на наркотрафика, което, единствено по себе си, е извънредно неприятно. Разследването е осъществено сред Вътрешна сигурност на Министерство на вътрешните работи и спецпрокуратурата, една сложна работа, тъй като това са опитни чиновници – те знаят по какъв начин работят службите, прокуратурата ", уточни Иван Гешев.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР