Два стратегически бомбардировача Ту-160 проведоха учения в Средиземно море, съобщиха

...
Два стратегически бомбардировача Ту-160 проведоха учения в Средиземно море, съобщиха
Коментари Харесай

Два бомбардировача Ту-160 проведоха учение

Два стратегически бомбардировача Ту-160 организираха учения в Средиземно море, оповестиха от съветското военно министерство, представени от РИА Новости.

Те излетяха от летище Енгелс. Полетът е бил над неутрални води на Каспийско и на Средиземно море.

Както означиха от военното ведомство в Москва, самолетите летяха 10 часа на ниско равнище при комплицирани метеорологични условия. При това бомбардировачите сполучливо организираха конвенционален пуск на крилати ракети по наземни цели.

Освен това, екипажите на стратегическите ракетоносци отработиха ръководство на високоточно оръжие на борда на самолетите, предаване информация на командните пунктове за далечна авиация по маршрута на полета и взаимоотношение с изтребители за прикритие.

В обособени направления полетът на стратегическите ракетоносци бе съпроводен от изтребители на морската авиация Су-30 и Су-33, изхвърчали от летище Хмеймим в Сирия.

"Полетът на самолетите бе изпълнен в строго сходство с интернационалните правила за потребление на въздушното пространство, не нарушавайки границите на другите страни ", подчертаха от военното ведомство.

В края на август външният министър Сергей Лавров съобщи, че ученията на Военноморските и Военнокосмическите сили в Средиземно море се извършват в цялостно сходство с интернационалните правила.

Във военното министерство на Съединени американски щати по-рано обявиха, че разчитат съветските кораби да се държат "безопасно и професионално " по време на идните през септември учения в Средиземно море.

"Защо такава бурна реакция има на Запад - не зная. Смятам, че е по-добре да питаме тези, които се пробват да провеждат стихия в чаша вода. Допускам, че това е резултат от заканите, които в този момент популяризират по целия свят, обвинявайки Русия във всичко, което се случва на планетата без изключение. Освен това, съгласно мен, не са ни инкриминирали отговорността за земетресенията и за вълните цунами ", добави (иронично - б.р.) Лавров.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР