ДПС внесе в Народното събрание промени в Закона за банковата

...
ДПС внесе в Народното събрание промени в Закона за банковата
Коментари Харесай

ДПС внесе закон за връщане на активите на КТБ

Движение за права и свободи внесе в Народното събрание промени в Закона за банковата неплатежоспособност , инициирани поради банкрута на КТБ. Автори на закона са депутатите Йордан Цонев , Делян Пеевски и Хамид Хамид , осведоми NOVA. 

Според вносителите с измененията се дава юридически прийом да се върне разграбеното на страната. Те упорстват да се разгласят за недействителни всички прихващания и вземания, по които не е имало действителни заплащания. В законопроекта е написано още, че КТБ е работило като финансова пирамида.

Делян Пеевски не отиде в Народното събрание за представянето на законопроекта.

„ Има голословни обвинявания  фалшификации и операции по отношение на това, че Делян Пеевски взе участие в този развой. До момента на слагане на банката под необикновен контрол той не е взел участие нито в ръководството на банката, нито в ръководството на банковия контрол ”, съобщи Йордан Цонев. „ Ако този законопроект бъде признат, синдиците ще могат да върна всички разграбени активи ”.

Делян Пеевски изпрати известие до медиите, в което се споделя, че никой не посочва същинския проблем, а точно, че имуществото, закупено с пари с генезис КТБ , не може да доближи до масата на несъстоятелността ”.

„ С изключение на Движение за права и свободи , никой не предприе и нужните законодателни начинания, нито предложи съответни дейности или ограничения, с цел да се предотврати ограбването на активите, закупени с пари на банката. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР