Доста нетипична за нашето море е липсата на какъвто и

...
Доста нетипична за нашето море е липсата на какъвто и
Коментари Харесай

Пълно безветрие, морето позеленя!

Доста нетипична за нашето море е неналичието на какъвто и да било вятър по плажните линии, изключително в следобедните часове. Днес обаче бе точно подобен ден, в който даже на брега не се усещаше по този начин присъщия морски бриз. Това сътвори идеални условия за появяването на рядко срещано събитие, видя индивидът на Plovdiv24.bg по Южното Черноморие.

Става въпрос за огромно количество застояли водорасли при започване на южния плаж в Приморско. Според осведомени една от аргументите е точно цялостното безветрие през днешния ден, което спомогна процеса, а също и високите температури на въздуха.

Съответно напълно разбираемо въпросното пространство се оказа най-нежеланото за влизане във водата. Към Международния юношески център картинката бе радикално друга - там нямаше и диря от зеленикавите растения.

По принцип месец август е времето, когато водораслите цъфтят. Явлението се назовава еутрофикация. Това е развой, протичащ в екосистемата, при който се покачва количеството на химическите субстанции, участващи в минералното хранене на растенията, което на собствен ред води до нараснала биологична работливост. При този по този начин наименуван " разцвет на водата " щедро се развиват някои типове водорасли и бурно усилват биомасата.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР