Доскоро Рафаел Надал беше сериозно застрашен от преждевременен край на

...
Доскоро Рафаел Надал беше сериозно застрашен от преждевременен край на
Коментари Харесай

Треньорът на Надал: Рафа вече има всички шансове да бъде по-велик от Джокович

Доскоро Рафаел Надал беше съществено заплашен от несвоевременен завършек на своята кариера, като въпросните опасения се дължаха на хроничната контузия на испанеца в региона на ходилото. Тази травма накара Рафа да пропусне цялата втора половина на миналия сезон и той признава, че въобще не е бил сигурен дали още веднъж в миналото ще стъпи на тенис корта, имайки поради по какъв начин въобще не е можел да върви обикновено в дълги изрезки от рехабилитационния си интервал.

Матадора обаче за следващ път сподели невероятната си борбеност и направи феноменално завръщане в Тура, с цел да завоюва Откритото състезание на Австралия и по този начин завоюва рекордна 21-ва купа от Големия шлем. По този метод Надал за пръв път оглави класирането по брой " мейджър " трофеи и наподобява главен любимец за трофея на Ролан Гарос, тъй като към момента е непобеден през календарната година и всички доста добре знаем какъв брой сложна задача е за всеки да надиграе манакореца на клей.

Франсиско Ройг пък е един от най-приближените хора до някогашния номер едно, само че самичък не скри изненадата си от скорошните триумфи на своя подопечен и показа упованията си към борбата за великолепие сред Джокович и Надал:

" Преди два месеца щях да ви кажа, че Рафа доста мъчно би могъл да се трансформира в най-хубавия за всички времена, до момента в който в този момент има всички шансове да бъдее по-успешен състезател от Новак. Силите са изцяло изравнени, до момента в който Роджър е значително отвън сметките, защото не е играл от дълго време и към този момент е в доста напреднала спортна възраст. Не би трябвало да забравяме, че Джокович е най-младият всред тях и евентуално кариерата му ще продължи с няколко години повече от тази на Рафаел. Тепърва следва да разберем какво ще случи, единствено че Надал би взел много съществено предимство, в случай че успее да завоюва купата на Ролан Гарос.

Проблемите за Новак са свързани с отхвърли му да се имунизира, въпреки че изцяло почитам решението му по въпроса. Тази негова позиция може да го лиши от късмет да играе на някои шампионати от Големия шлем, както в този момент е на път да пропусне Мастърсите в Индиън Уелс и Маями. Може би е в очакване разпоредбите да бъдат изменени в скоро време, но сигурно се намира в уязвима позиция.

Източник: TennisWorldUSA

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР