Доминик Тийм през миналата седмица на турнира в Буенос Айрес

...
Доминик Тийм през миналата седмица на турнира в Буенос Айрес
Коментари Харесай

Поредно разочарование: Тийм се бори, но героят на домакините го отстрани на старта в Рио

Доминик Тийм през предходната седмица на шампионата в Буенос Айрес съумя да запише дебютната си победа за 2023-та, като въпреки и в идната фаза да инкасира проваляне, отпадайки, то упованията бяха австриецът да продължи да прогресира. През днешния ден някогашният първенец от US Open пък откри акцията си на АТР 500 конкуренцията в Рио, където в предишното е триумфирал с трофея, само че през днешния ден макар всички старания, които хвърли, не реализира същия триумф и героят на домакините Тиаго Монтейро го отстрани след 2 часа и 45 минути на корта - 6:1 3:6 7:6(2). По този метод европеецът към този момент има шест провали в седем мача през 2023-та, до момента в който международният номер 83 се класира за втория стадий на надпреварата и чака да срещне един всред " щастливия губещ " Хуан Мануел Серундоло и Камерън Нори.

Началото на дуела се оказа цялостен неуспех за тогавашната трета ракета на планетата, до момента в който бразилецът успяваше по великолепен метод да покрива целия корт, с което караше противника непроменяемо да играе по още един удар, без значение от остротата в предходния му. Тези дейности в защита на локалния любим очевидно потискаха Тийм, който все по-често стартира да бърка, при което Монтейро употребява шанса си и отпусна единствено гейм на европееца, преди да запише откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част някогашният първенец в шампионата ни сподели своето друго лице на корта, като образно си пригоди към стила на бразилеца и печелившите комбинации от ракетата му не закъсняха. Австриецът осъществя ранен пробив, който му донесе удобен задатък в резултата, и в това русло той докара събитията до обстановка да подава за спечелването на сета, когато въпреки и международният номер 83 да разполагаше с два брейкбола, то 2-кратният финалист от Ролан Гарос показва здрави нерви и изпрати конфликта в заключителната му фаза.

Подемът в представянето на 96-ия в света елементарно можеше да бъде видян, като той доближи общо три благоприятни условия за пробив на старта на решителната трета част, само че воден от бурната поддръжка на своите сънародници, Монтейро устоя на заплахата. Оттам насетне макар маратонските разигравания, надвишаващи 20 и повече удара, то сервиращите постановиха своята доминация и драмата доближи нови равнища, откакто ни предстоеше да гледаме тайбрек за определянето на спечелилия. В него напрежението своебразно можеше да се реже с нож и пръв неточност позволи някогашният първенец от US Open, до момента в който бразилецът съумя след това да доразвие преднината си от минипробив, дублирайки я, и скоропостижно докара протичащото се на корта до желан свършек за себе си и феновете по трибуните, поставяйки точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР