В годината на завръщането си от майчинство Наоми Осака прави

...
В годината на завръщането си от майчинство Наоми Осака прави
Коментари Харесай

Първа топ 10 победа след завръщането: Осака даде сериозна заявка и се изстреля към 1/8-финалите в Рим

В годината на завръщането си от майчинство Наоми Осака прави един от най-силни си шампионати на клей. След като предния кръг надделя финалистката от Щутгарт, то през днешния ден някогашната номер 1 " взе скалпа " на още една тенисистка от топ 20 в лицето на десетата сложена Дария Касаткина. За 80 минути игра японката завоюва безапелационно дуела си против международната номер 11 с 6:3 6:3.

Още в самото начало Осака сподели, че е по-добрата тенисистка в срещата. С мощния си сервис и силов жанр на игра азиатката напълно обезврежда отбраната на съперничката си. Това разреши на Осака да осъществя ранен пробив. Макар и превъзходството на четирикратната " мейджър " шампионка да изгледаше явно, то Касаткина не изгледаше подготвена да отстъпи елементарно и в седмия гейм изравни резултата. Веднага по-късно обаче японката още веднъж си върна водачеството и запазвайки го до края на сета, поведе с 6:3.

Втората част също стартира стремително за завърналата се от майчинство тенисистка с брейк още в първия гейм. Въпреки това, Касаткина още веднъж изравни резултата и изглеждаше подготвена да бъде конкурентна на съперничката си. След 2:2 обаче Осака още веднъж си върна контрола в дуела и без да остави късмет на рускинята резервира преднината си от един пробив и с 6:3 се класира за 1/8 финалите, където ще оформи конфликт с Линда Носкова или Кинуен Женг.

 

CLAYOMI ✨ takes out No. 10 seed Kasatkina 6-3, 6-3 to reach the Round of 16 in Rome!
— wta (@WTA)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР