Добро утро!Най-важното от деня и нощта:Всички без БСП и Възраждане“

...
Добро утро!Най-важното от деня и нощта:Всички без БСП и Възраждане“
Коментари Харесай

Три минути: България ще изпрати оръжие на Украйна. Хората на Радев ще го ограничават. Неутралитетът е с руско знаме

Добро утро!

Най-важното от деня и нощта:
Всички без Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ поддържаха оръжие за УкрайнаКабинетът „ Донев “ ще лимитира военната помощЩе наруши ли България глобите поради съветския нефт
След месеци на увъртания и половинчати дейности. Това значи, че с изключение на ремонт София ще даде на Киев доставки на оръжия и на аварийни елементи. Депутатите задължиха кабинета до месец да внесе предложение какво тъкмо може да бъде изпратено.

В изгода на решението гласоподаваха „ Демократична България “ (ДБ), ГЕРБ, „ Продължаваме промяната “ (ПП), Движение за права и свободи и „ Български напредък “. Против бяха Българска социалистическа партия и „ Възраждане “.

Преди гласуването от партията на Костадин Костадинов проведоха митинг пред постройката на Народното събрание. От партията повтарят лъжливата теза, че изпращането на оръжие значи замесване на България във войната в Украйна. На събитието се появи. Преди месеци от партията упорстваха, че са.

Правителството, назначено от Румен Радев, съобщи, че предлагането му за даване на помощ за Украйна. Военният министър Димитър Стоянов упорства, че България няма по какъв начин да изпрати тежко въоръжение, с цел да не компрометира отбранителните си качества.
Работата в Народното събрание
След доста компликации народните представители.

„ Демократична България “ внесе в Народното събрание, които имат статут на краткотрайна протекция. Това се случи на на фона на ежедневни митинги в градовете по Черноморието, където има най-вече украинци.
Войната в Украйна
Руската инвазия в Украйна. Това заяви висшият комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди.

В същото време. Под прицел са енергийната и цивилната инфраструктури. Запорожката атомна електроцентрала в Южна Украйна още веднъж беше изключена от електрическата мрежа.

Те са висококвалифицирани афганистански бойци, подготвени от Съединени американски щати. Днес обаче някои от тях се бият на страната на Русия в Украйна. Вербува ги частната военна компания " Вагнер " с заричане за сигурна заплата и визи за Русия..

Изпратете “3 минути ” на другари, с цел да се и те. Споделете на какво още желаете да видите в бюлетина.
Напрежението на Балканите
Парламентът в Скопие реши да задължи българските културни клубове, които носят имената на спорни исторически персони,. За задачата македонските депутати одобриха промени в Закона за сдруженията и фондациите и Закона за политическите партии.

Напрежението, подбудено от исторически спорове в Западните Балкани, попадна в тирада на немският канцлер Олаф Шолц. По време на среща с водачите на шестте страни от района той прикани те.
Няколко рекомендации
България получи пролонгация от европейското ембарго върху съветския нефт, при изискване че не го препродава. Сега служебният кабинет се готви да позволи износа на горива, модифицирани от съветски нефт. Нарушава ли това глобите?.

Непрозрачното отдаване на заеми от Българската банка за развиване (ББР) беше причина през 2021 година цялото управление на институцията да бъде сменено, а работата ѝ преструктурирана. Служебното държавно управление обаче не харесва актуалното ръководство на банката, а дни преди последните избори е назначило двама някогашни партийни фрагменти на Българска социалистическа партия и „ ИТН в управлението “,.
Човек на деня
Той поддържа митингите в Иран, които започнаха поради гибелта на Махса Амини и попадна зад решетките. От години пее против режима в Техеран. Това го трансформира в един от най-мощните гласове в битката на иранците за смяна. Той е Човек на деня на Свободна Европа.

се за този бюлетин, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " – обзор на най-важните вести.

Искрено ваш,

Николай Лавчиев
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР