До сблъсък между кюрди и турци се стигна в понеделник

...
До сблъсък между кюрди и турци се стигна в понеделник
Коментари Харесай

Кюрди и турци се биха на летището в Хановер

До конфликт сред кюрди и турци се стигна в понеделник през нощта на летището в Хановер в северната част на Германия, заяви БГНЕС.

Прокюрдската група пасажери, която се намирала на терминала за заминаващи, провеждала импровизиран протест срещу военната интервенция на Турция в северна Сирия. Избухнал спор сред стачкуващите и турски пасажери. В резултат на това се стигнало до кавга, при която двама души били леко ранени.

Полицията употребила сълзотворен газ против двайсетина от участващите в мелето.

Според локалната преса на мястото на случая имало към 180 души. Демонстрантите скандирали антитурски лозунги към пътуващите към Истанбул с полет на „ Търкиш еъруейз “. След като и те реагирали, се стигнало до конфликт.

На 20 януари турският общоприет щаб разгласи началото на интервенцията „ Маслинова клонка “ против кюрдските сили от Отряди за отбрана на народа (ОЗН) в сирийската област Африн, където живеят към 1,5 млн. кюрди. Досега съгласно разнообразни информации при турската атака с артилерия и от въздуха са изумени към 170 обекта, за които се твърди, че са укрепления на кюрдите. Вече има информация и за един умрял турски боец.

Кадри от конфликта на летището в Хановер можете да видите тук

https://www.liveleak.com/view?i=93d_1516653935
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР