Адвокатката Амал Клуни, която е омъжена за актьора Джордж Клуни,

...
Адвокатката Амал Клуни, която е омъжена за актьора Джордж Клуни,
Коментари Харесай

Жената на Клуни натискала за ареста на Нетаняху

Адвокатката Амал Клуни, която е омъжена за артиста Джордж Клуни, е изиграла основна роля в решението на Международния углавен съд да издаде заповеди за арест на израелския министър председател Бенямин Нетаняху и водача на Хамас Яхя Синвар за хипотетични военни закононарушения.

Клуни, която е прочут юрист по правата на индивида, беше посочена като един от шестимата правни специалисти, които са помогнали на основния прокурор Карим Хан да вземе решението.

Съдът упрекна Нетаняху, израелския министър на защитата Йоав Галант, както и трима водачи на Хамас във военни закононарушения и закононарушения против човечеството.

Амал разкри, че е била помолена да помогне на Хан да направи оценка на доказателствата за хипотетични военни закононарушения в Газа и Израел преди четири месеца. Тя добави в изказване на уеб страницата на своята фондация: „ Като юрист по правата на индивида, в никакъв случай няма да приема, че животът на едно дете има по-малка стойност от този на друго. Не одобрявам, че всеки спор би трябвало да бъде отвън обсега на закона, нито че който и да е причинител би трябвало да бъде над закона “.

Амал Клуни има забележителна кариера, в която е защитавала някогашния президент на Малдивите Мохамед Нашид, създателя на WikiLeaks Джулиан Асандж, някогашната украинска премиерка Юлия Тимошенко, иракската правозащитничка Надя Мурад филипинско-американската журналистка Мария Реса, азербайджанската журналистка Хадиджа Исмаилова и египетско-канадският публицист Мохамед Фахми.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР