До дни малко над 690 хил. пенсионери у нас ще

...
До дни малко над 690 хил. пенсионери у нас ще
Коментари Харесай

Добавката за ваксини: 690 хил. пенсионери ще получат по 75 лв. на 1 февруари


До дни малко над 690 хиляди пенсионери у нас ще получат добавката от 75 лева за това, че са имунизирани. Сумата не е част от пенсията и се изплаща еднократно.

Първото заплащане на добавката ще се извърши във вторник, 1 февруари. Ще го получат всички пенсионери, без значение на каква възраст са, в случай че са приключили имунизационния си курс до края на декември предходната година. Тези, които са се ваксинирали по-късно, ще получат добавката в идващите месеци.

Правда Матева е измежду пенсионерите у нас, които са имунизирани. Губи брачният партньор си в интензивно поделение с Коронавирус заболели.

В началото на всеки месец здравното министерство изпраща на Национален осигурителен институт листата с имунизираните пенсионери, които имат право на добавката. Тя ще се изплаща през месеца, идващ този, през който описът е изпратен.

Добавката се поставя на пенсионерите, които са приключили имунизационния си курс до края на предходната година. Както и на тези, които ще го завършат или ще си слагат бустерна доза до края на юни тази година. Има и трета категория - тези, които си слагат първа доза през юни.

Oт февруари за всеки пенсионер ще има информация, в която той да вижда размера на пенсията си, месечната Коронавирус добавката от 60 лева и компенсацията му, в случай че януари е получил по-малка сума по отношение на декември. Добавката от 75 лв. обаче няма да е в справката.

Тази информация ще е налична на уеб страницата на Национален осигурителен институт, в случай че индивида има ПИК. Ако няма - може да я получи на място в института или в пощата. Пенсионерите, които са се ваксинирали, не е належащо да показват каквито и да било документи на управляващите, с цел да получат добавката от 75 лв.. Информацията се обменя служебно от институциите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР