До 30 септември, в камерната зала на Художествената галерия в

...
До 30 септември, в камерната зала на Художествената галерия в
Коментари Харесай

Изложба представя българска графика от 80-те години в Стара Загора

До 30 септември, в камерната зала на Художествената изложба в Стара Загора ще бъде показана изложбата „ Българска графика от 80-те години на XX век. Тя включва творби, които са подбрани от богатата сбирка на галерията под липите.

Почитателите на графичното изкуство ще имат опция да се допрян до творбите на две генерации художници като Румен Скорчев, Стоян Стоянов-Течи, Злати Златев, Стоимен Стоилов, Михаил Косев, Стоян Цанев, Иван Нинов, Недялко Абаджиев, Ценко Колев, Румен Рачев, Владимир Чукич и Антон Асенов. Те разкриват благосъстоянието на стилови търсения, както и желаните от тях печатни техники като офорт, акватинта и литография.
-->
Една от посоките, присъща за българската графика през този интервал, е асоциативно-метафоричната. Тя дава опция на създателя да потърси философските измерения на живота и бита, времевите пластове и мемоари, поетичните положения и да се обърне към комплицираните регистри на човешката психика, като един нов прочит на действителността.

Експозицията предлага в допълнение образно прекарване, посредством мултимедийно показване на настрана подбрани произведения на създателите от сбирката.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР