Днес в 22:00 часа ще се изиграят реваншите АЗ Алкмаар

...
Днес в 22:00 часа ще се изиграят реваншите АЗ Алкмаар
Коментари Харесай

Ще има ли обрати в решителните мачове реванши от 1/2-финалите на Лигата на конференциите?

Днес в 22:00 часа ще се изиграят реваншите АЗ Алкмаар - Уест Хам и Базел - Фиорентина от полуфиналите в Лигата на конференциите. След първите срещи интригата и в двата дуела е налице и към момента нищо не е решено, тъй че всеки един от четирите отбора има своите шансове да играе на финала на 7 юни на “Фортуна Арена ” в Прага.

Аз Алкмаар ще търси да заличи пасива от първия мач с Уест Хам, изгубен с 1:2. Тимът прави добър сезон в Ередивизи, като завоюва с разгромното 5:1 над Емен през уикенда и продължава да се бори за Tоп 3 с Аякс, като единствено на две точки от амстердамския гранд два кръга преди края на шампионата. Нидерландците за последно са били на край в европейски шампионат през 1981 година и в този момент ще се надяват с поддръжката на почитателите си да преодолеят “чуковете ”. АЗ към този момент взе скалповете на съществени противници в конкуренцията като Лацио и Андерлехт след дузпи.

Уест Хам съумя да реализира цялостен поврат против АЗ Алкмаар и завоюва първата среща в Лондон. Тимът на Дейвид Мойс значително е спокоен за оцеляването си в Премиър лийг и ще хвърли всичко, с цел да играе европейски край, където не са се класирали от далечната 1976 година. Увереност на англичаните ще дава положителната статистика, съгласно която те в 11 следващи дуела в Европа са продължавали напред, откакто са спечелили първия мач вкъщи. В елиминациите след груповата фаза на шампионата Уест Хам отстрани АЕК Ларнака и Гент.

Базел несъмнено е сензацията в тазгодишния шампионат от Лигата на Конференциите. Тимът реализира цялостен поврат при гостуването на Фиорентина и измъкна победа с 2:1 след късен гол на Зеки Амдуни. Същевременно тимът се показва доста зле в местното състезание и е чак на 6-о място във краткотрайното класиране три кръга преди края, като претърпя унизително проваляне през уикенда при гостуването на Санкт Гален с 1:6.

Швейцарците, които отстраниха по пътя си към групите българския ЦСКА-София, през историята си в никакъв случай не са играли край в европейските клубни шампионати и сигурно ще желаят да запишат това историческо достижение. В елиминациите след груповата фаза Базел преодоля Трабзонспор, Слован (Братислава) след дузпи и Ница след продължения. Тимът ще се осланя и на положителната статистика, съгласно която в 14 от предходните 15 случая тимът се класирал напред в европейските клубни шампионати, откакто е спечелил като посетител първия си мач.

Фиорентина позволи изненадващо проваляне у дома от швейцарския си противник и в този момент ще би трябвало да търси успеха надалеч от вкъщи, в случай че желае да играе край в европейски шампионат след близо 60 години. “Виолетовите ” са твърдо в средата на таблицата в Серия “А ”, въпреки че завоюваха с 2:0 през уикенда против Удинезе. Тимът на Винченцо Италиано въпреки всичко има шансове за още един трофей, откакто във финала за Купата на Италия на 24 май ще играят с Интер. Фиорентина по пътя си в шампионата след групите отстрани Брага, Сивасспор и Лех (Познан).

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР