Днес следобед, част от българския модул за наземно гасене на

...
Днес следобед, част от българския модул за наземно гасене на
Коментари Харесай

Български пожарникари отново тръгнаха спешно на помощ на Гърция

Днес следобяд, част от българския модул за наземно гасене на пожари мина българо-гръцката граница при пункта „ Маказа ”, с цел да окаже незабавна помощ на гръцките огнеборци в битката с огнената буря, която се развихри в северната част на Гърция през последните денонощия.

В състава на модула влизат 5 пожарни автомобила, 2 микробуса, 1 щабен автомобил и 36-ма пожарникари от Главна дирекция, Столична дирекция, Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Кюстендил, Благоевград, Габрово, Шумен, Перник и Хасково. Ръководител на екипа е комисар Валентин Василев – шеф на РДПБЗН – Благоевград, а зам.- началник е основен контрольор Радослав Стефанов – шеф на бранш ПГ и СД към РДПБЗН – Габрово.

Българските пожарникари бяха изпратени от стадион „ Арда ”, гр. Кърджали от гл. комисар Александър Джартов, шеф на ГДПБЗН, след къс инструктаж в осъществяване на задачата.

Очаква се нашите огнеборци да влязат в борба с пожарите в региона на Александруполис, където огънят се разраства и е в непосредствена непосредственост и до общата ни граница.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР