Днес ще бъде представена информационната платформа на служебното правителство за

...
Днес ще бъде представена информационната платформа на служебното правителство за
Коментари Харесай

Представят платформата за проследяване на цените на основните храни

Днес ще бъде показана осведомителната платформа на служебното държавно управление за следене цените на главните храни. Така всеки консуматор ще може да следи къде най-изгодно се оферират избрани главните храни.
Както към този момент стана ясно, платформата ще съдържа информация за цените на към 50 хранителни продукта от първа нужда. Потребителите ще имат опцията да наблюдават цените и надценките по цялата верига от производители, през дистрибутори до търговците на дребно.
Дали новата мярка на служебната власт би могла да повлияе на цените? Ето какво споделя една потребителка:
" Със сигурност. И редно би било да се повлияе върху цените, тъй като в последна сметка всички виждаме, че едни и същи артикули в България, съпоставено с други страни, като Англия, примерно, или Германия, в България са по-скъпи в сравнение с там. А те въпреки всичко са с много по-висок стандарт на живот от нас. Така че явно има някакъв проблем при нас, и е редно някой да се намеси. "
Вицепремиерът по икономическата политика Христо Алексиев преди дни изясни по какъв начин тъкмо държавното управление ще се намеси.
" Нашето искане е веригите да разгласяват своите най-ниски цени, не тези които са на промоция, а най-ниските на дадения артикул в тяхната мрежа. Ако някой е подал към осведомителния портал една цена, а в неговите вериги е друга, се плануват и наказания за това, тъй като е неточно, нелоялно комерсиално държание. "
Източник БНР
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР