Днес са били преведени дължимите заплати на персонала на областната

...
Днес са били преведени дължимите заплати на персонала на областната
Коментари Харесай

Забавените заплати и част от задълженията на болницата в Ловеч са изплатени

Днес са били преведени дължимите заплати на личния състав на регионалната многопрофилна болница в Ловеч за интервала от 1 февруари до 30 април. Това оповестява прокуристът на МБАЛ " Проф. доктор Параскев Стоянов " доктор Георги Васев, представен от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Направен е също превод към болничното заведение на Троян в размер на 6 хиляди лева, тъй като от там са взимани лекарства и консумативи в интервала, в който ловешката блоница се бореше с банкрут. Предстои зареждане на болничната аптека на с медикаменти и консумативи на стойност 15 хиляди лева Разплатени са и още 17 хиляди лева за просрочени вземания по трудови контракти на напуснали чиновници на ловешката болница.

Продължават диалозите за разсрочване на остарели вземания, като положителната вест е, че от през вчерашния ден, всички запори са вдигнати, оповестява още прокуристът на болничното заведение. През идната седмица следва подписването на контракт за разпределяне на заем сред болничното заведение в Ловеч и УМБАЛ " Св. Иван Рилски ".

Частично са погасени просрочени задължения към кредитори и снабдители на услуги, възлизащи на няколко хиляди лв., показват още от здравното министерство. Оттам акцентират, че оправянето със затруднената финансова обстановка в МБАЛ Ловеч стана след намесата на министъра предходната седмица, когато той даде обещание запорите да се вдигнат и отговорностите да се изплатят.

През май месец кардиологичното поделение на болничното заведение спря работа, откакто лекари напуснаха поради неизплатените заплати. Преди това други две отделения на болничното заведение затвориха порти. Миналата седмица здравният министър сподели, че отговорностите на болничното заведение са в размер 6.8 милиона лв. и, че с темповете с които ги натрупа, към края на година ще са още повече, в случай че не се вземат ограничения - да бъдат понижени други разноски и да бъде изработен обзор на фрагментите и стандартите, с цел да няма ненужно раздут личен състав в клиники, които не осъществят финансов резултат.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Региони (7339)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР