Днес е най-тъжният, потискащ и депресиращ ден от годината. Британците

...
Днес е най-тъжният, потискащ и депресиращ ден от годината. Британците
Коментари Харесай

„Тъжният понеделник“ - най-депресиращият ден от годината

Днес е най-тъжният, тягостен и депресиращ ден от годината. Британците го назовават "тъжен понеделник ".

Каква е повода за появяването му и за какво е тъкмо през днешния ден?

Щастливите мемоари от коледната почивка избледняват, финансите ни съвсем са се стопили, за сметка на тлъстините, които сме натрупали по време на празничните гощавки. Сутрините към момента са тъмни и неприветливи, студът е все по този начин вкаменяващ, а връщането на работа изважда чувство за сиво еднообразие и безизходност, които ще ни следват до края на годината.

Всички тези фактори съставляват съвършената рецепта за поява на следпразничната януарска меланхолия, която най-силно ни връхлита на този най-най-потискащ ден от годината — "тъжният понеделник ", написа английският вестник Metro.

"Тъжният понеделник " обаче, не е закрепен ден от годината. Той се пресмята по много комплицирана формула, която включва редица фактори (не изключително научни), които са: метеорологичната конюнктура, равнището на задлъжнялост (по-точно разликата сред изхарчената сума и способността ни я възстановим), миналите дни след Коледа, броят на дните сред изричането на новогодишните обещания и моментът, в който сме ги нарушили, равнището на мотивация и възприятието, че сме длъжни да поемем отговорност за сегашното.

 След като решим тази комплицирана и налудничава формула, измислена от психолога Клиф Арнал, разбираме, че тази година "тъжният понеделник " се пада през днешния ден — 15 януари.

Първоначално денят е бил умислен като ПР акция през 2005 година, само че някак несъзнателно се е трансформирал в годишно събитие, което най-често се пада на 3-тия понеделник от месец януари, само че не е наложително.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР