Новак Джокович изненадващо прие уайлд кард за участие на ATP

...
Новак Джокович изненадващо прие уайлд кард за участие на ATP
Коментари Харесай

Жребият в Женева: Класиката Джокович - Мъри пред завръщане след 7 години чакане

Новак Джокович изненадващо одобри " уайлд кард " за присъединяване на ATP 250 конкуренцията в Женева, откакто до момента не съумя да изиграе задоволително огромен брой срещи в хода на клей сезона и записа редица разочароващи провали. Сърбинът не е играл от 2017-та насам в седмицата преди Голям шлем, само че очевидно е твърдо решен да бъде в оптимална форма за началото на Ролан Гарос и по този начин международният номер едно ще дебютира на шампионата в швейцарския град.

Любопитното е, че жребият отреди на Ноле още в първия си мач да срещне спечелилия от двойката сред Анди Мъри и Яник Ханфман. Така можем да забележим една от огромните тенис класики сред легендите Джокович и Мъри, които са се изправяли  цели 37 пъти между тях, а Джокера има задатък от 26:11 победи, като е победи в 5 от 7-те им финала от Големия шлем, а за последно двамата премериха сили на финала в Доха преди 7 години, когато 24-кратният " мейджър " притежател се наложи с 6:3 5:7 6:4.

Обективно видяно обаче, то някогашният номер едно таман се завърна от травма и през тази седмица отпадна във втория кръг на Чаланджъра в Бордо, тъй че несъмнено ще бъде новобранец в срещата си с Яник Ханфман.

Първият подложен на пътя на балканеца е международният номер 26 Талон Грийхспор, който балканецът победи доста трагично на миналогодишния Мастърс в Париж, а в тази половина са още Тейлър Фриц, от който Джокович в никакъв случай не е губил, както и надарения младок Джак Дрейпър.

Долната половина ще бъде не по-малко забавна, тъй като ще бъде предвождана от водача по брой победи през сезона - Каспър Рууд. Световният номер 6 ще стартира конкуренцията с мач против един всред австралиеца Ринки Хиджиката и квалификант, а в 1/4-финалите може да се изправи против 2-кратния ATP клей първенец през сезона - Себастиан Баез.

В същата половина място откри и носителя на трофея от Хюстън, а точно Бен Шелтън, който ще би трябвало да мине през имена от ранга на Аслан Карацев и Фабиан Марожан, с цел да си уреди среща в полуфиналите с Рууд.

Пълен чоп за ATP 250 шампионата в Женева:

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР