За много хора чаша кафе след хранене е обичайно нещо,

...
За много хора чаша кафе след хранене е обичайно нещо,
Коментари Харесай

Кога е по-добре да се пие кафе - преди или след хранене

За доста хора чаша кафе след хранене е всекидневно нещо, само че е значимо да разберете дали е потребно за храносмилането и здравето като цяло.

FuerSie пише за това дали е добре да пиете кафе незабавно след хранене.

Как кафето въздейства на храносмилането

Кафето след хранене може да усъвършенства храносмилането и да подтиква производството на стомашна киселина. Също по този начин може да помогне за улеснение на храносмилането на мазни храни и да ви накара да се почувствате сити.

Кафето след хранене също може да помогне за облекчение на умората след щедро хранене и да ви ободри.

Ето за какво не би трябвало да пиете кафе след хранене

За да избегнат следобедната унесеност и отмалялост, доста хора избират да изпият чаша кафе незабавно след хранене. На пръв взор това ви разрешава да се ободрите и да се върнете към работен режим, само че в реалност този табиет не е доста потребен за здравето.

Въпреки че кафето ни дава кофеинов подтик след хранене, би трябвало да помислим два пъти, защото пиенето на кафе след хранене може да наруши процеса на асимилиране на питателните субстанции. Танинът, съдържащ се в кафето, потиска усвояването на желязото в стомаха. Той свързва желязото от храни от неживотински генезис, да вземем за пример плодове и зеленчуци, тъй че да се отделя от тялото, без да го употребява.

Затова хората, които към този момент имат недостиг на желязо или са предразположени към недостиг на желязо, не би трябвало да пият кафе след хранене.



Снимка: Freepik

Кога можете да пиете кафе?

Преди да пиете кафе, се предлага да изчакате от 30 минути до 1 час след хранене. Това дава на тялото задоволително време за мелене на храната и оптимално асимилиране на всички хранителни субстанции.

Пиенето на кафе прекомерно рано може да повлияе на храносмилането и да докара до неприятни признаци, като киселини.

Защо италианците пият еспресо след хранене?

В Италия е всекидневно да се пие еспресо след хранене. Причината за това не е единствено в удоволствието и традициите, само че и във обстоятелството, че кафето подкрепя храносмилането. Силният усет и стимулиращият резултат на еспресото оказват помощ за понижаване на възприятието на тежест след щедро хранене и подтикват апетита.

Този материал е единствено за осведомителни цели и не съдържа препоръки, които могат да повлияят на вашето здраве. Ако имате проблеми, свържете се със експерт.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР