Дисциплинарната комисия към Испанската футболна федерация се произнесе с официално

...
Дисциплинарната комисия към Испанската футболна федерация се произнесе с официално
Коментари Харесай

Официално: Глобиха Барселона с 300 евро по случая Гризман

Дисциплинарната комисия към Испанската футболна федерация се произнесе с публично решение по проблема с договарянията на Антоан Гризман. Отборът на Барселона е осъден с санкция в размер на 300 евро, защото е водил нерегламентирани договаряния с играча, който по същото време имал настоящ контракт с Атлетико Мадрид.

Назначеният арбитър по случая Хуанчо Ландабереа предложи две вероятни наказания против каталунския клуб. Едната беше затваряне на “Камп Ноу” за една домакинска среща на Барселона, а другата - санкция в размер на 300 евро. Въпреки че от Дисциплинарната комисия признават, че санкцията е алегорична, точно това наказване беше определено от нейна страна, защото става въпрос за “дребно нарушение” на правилника, което изключва опцията със затварянето на стадиона.
SANCIONES | Resolución del Comité de Competición en relación a Antoine Griezmann y el FC Barcelona

Más info: https://t.co/mtiCPFere4 pic.twitter.com/cPmlDZoI4a
— RFEF (@rfef) 26 септември 2019 година Жалбата към Испанската футболна федерация беше подадена от Атлетико Мадрид, защото клубът претендираше, че би трябвало да получи по-голяма трансферна сума за прекосяването на Гризман в Барселона. Каталунците заплатиха 120 млн. евро, защото задействаха откупната му уговорка след 1 юли. Преди тази дата тя беше в размер на 200 млн. евро, като “рохибланкос” упорстваха да получат точно тази сума, защото договарянията с играча са били водени преди намаляването на клаузата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР