Disney официално навлиза в света на спортните залагания с приложението

...
Disney официално навлиза в света на спортните залагания с приложението
Коментари Харесай

Disney навлиза в света на спортните залагания с мащабна сделка

Disney публично навлиза в света на спортните залагания с приложението ESPN Bet от идващия месец. През август Disney подписа 10-годишен контракт с известната компания за спортни залагания Penn Entertainment. По създание това би трябвало да направи налични спортните залагания в спортната мрежа на Disney ESPN. Penn Entertainment ще ръководи приложението, а Disney ще се занимава с маркетинга.

ESPN е благосъстоятелност на медийния исполин Disney. Наскоро ребрандираното приложение ESPN Bet ще бъде разпространявано в услугите за достъп до цялостната гама на ESPN. Според изискванията на договорката Penn Entertainment ще заплати на Disney 1,5 милиарда $, а ESPN ще получи към 500 милиона $ разновидности за закупуване на акции в хазартната компания Penn, написа Gamblingnews.

Различните бизнеси на Disney са взаимосвързани. Стрийминг услугата ESPN+ е доста значима част от пакета за стрийминг на Disney, а мрежите, притежавани от Disney разпространяват предаванията си. Взаимосвързаността най-вероятно доста ще увеличи обсега и въздействието на Penn. Погледът на Disney към спортните
залагания може да има негативно въздействие върху имиджа й обаче, като се има поради обстоятелството, че създава наличие, насочено към по-различна публика.

Вече се породиха опасения измежду ръководители на компанията, че
хазартът може да повлияе на репутацията на Disney, защото той се свързва с пристрастяване и други негативи.

Стартирането на приложението ESPN Bet наподобява неизбежно. Ръководителите на Penn неотдавна споделиха, че компанията изследва различни предавания на игри на ESPN, фокусирани върху
залаганията. Сделката сред Disney и Penn дава опция за постигане до по-млада, по-активна аудитория.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР